Allereerst, wat is EMDR?

Kort en krachtig: EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is de beste behandelmethode voor trauma’s en PTSS!

Het is eind jaren ‘80 door Francine Shapiro ontdekt en na een hele lange tijd in de ‘alternatieve’ hoek gezeten te hebben, is het na jarenlange wetenschappelijke testen en onderzoeken nu eindelijk door de westerse (medische) wereld geaccepteerd.
Het werkt snel en geeft de beste EN blijvende resultaten! Onderstaande grafiek is een vergelijking van diverse behandelingen: EMDR, Cognitieve gedragstherapie (CBT), medicijnen (Prozac) en Present Focus Treatment (PFT) die door prof. dr. Bessel van der Kolk tijdens een seminar is getoond. EMDR geeft niet alleen de beste resultaten tijdens de behandeling, maar het werkt nog maandenlang door en geeft een blijvend resultaat.

grafiek

Wat zijn de meest voorkomende behandelingen?

Vroeger werd EMDR voornamelijk gebruikt voor hele heftige trauma's, in de VS voornamelijk voor veteranen, maar tegenwoordig wordt het veel breder ingezet. Niet altijd met dezelfde resultaten overigens!

Ik hanteer de volgende regel:
als je nu terugdenkt aan een vervelende / heftige gebeurtenis uit het verleden en je voelt nog dezelfde gevoelens als toen, in dezelfde intensiteit of zelfs erger, waardoor je huidig leven heel negatief beïnvloed wordt, dan kan ik je waarschijnlijk met EMDR helpen!

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest voorkomende trauma’s die ik in mijn praktijk succesvol met EMDR behandel.

Herken je jezelf hier niet direct in, twijfel je nog? Neem dan contact op voor een vrijblijvende belafspraak: ik beantwoord graag al je vragen.

Bevallingstrauma

bevallingstrauma behandelingen

Relatietrauma

relatie trauma behandelingen

Seksuele trauma

seksuele trauma behandelingen

Jeugdtrauma

jeugdtrauma behandelingen

Divers

diverse trauma behandelingen

Angsten & Fobieën

fobie behandelingen
Erg op mijn gemak en ze nam de tijd

Ik heb 3 sessies gehad bij Valeria, na eerst gesproken te hebben over de telefoon. Ze nam meteen uitgebreid de tijd voor me en ik voelde me heel erg op mijn gemak bij haar, heel erg aan te raden!

Nienke