Ervaringen met EMDR uit mijn praktijk!

Omdat veel mensen met ernstige trauma’s niet te koop lopen met hun problemen, plaats ik hier de ervaringen onder pseudoniem. Want het is wel heel fijn voor anderen om de mogelijkheden en resultaten te lezen die te behalen zijn, oa met EMDR.

Carmen

Wat ben ik blij dat ik EMDR therapie heb gedaan bij Valeria. In mijn jonge jaren heb ik veel nare ervaringen gekend.
Geen fijne opvoeding, gepest worden op school, verkracht en nog heel veel meer shit.
Valeria heeft mij hierbij geholpen en door haar deskundigheid en haar aandacht gaf ze mij het vertrouwen om mijn diepste pijn eruit te gooien en te laten behandelen.
Ik ben in mijn jeugd, zo’n 3 a 4 jaar, het slachtoffer geweest van een soort “loverboy”, alleen deze was een narcist en erg gewelddadig. Ik kon hier nooit over praten en nu na ruim 40 jaar kan ik het wel zonder volledig te verkrampen.

De therapie is zoveel meer dan alleen het doen verminderen van de heftige emoties.

Valeria ik ben je erg dankbaar voor wat jij hebt gedaan voor mij, nogmaals dank.

René

Jaren terug heb ik in een “abusieve” relatie gezeten met een narcist, waarin ik gemanipuleerd en geslagen werd.
Na het altijd in een doofpot gestopt te hebben, niet wetende dat het me heeft beschadigd, merkte ik toch dat ik een trauma had en waar ik dagelijks aan getriggerd werd.
Ik ervaarde de behandeling als heel fijn. Na 2 behandelingen merkte ik al dat ik anders naar de situaties keek en dat het me niet meer zoveel deed als normaal.
Het resultaat is dat ik mijn trauma’s heb verwerkt, en dat mijn gevoel er anders bij is. Ook al zou ik nog ooit in bepaalde situaties belanden, zou mijn gevoel over mijzelf en waarde nooit veranderen, en dat is wat ik nou juist nodig had. Ik sta enorm sterk in me schoenen erna, wat heel erg fijn is.
Ik zou willen dat ik dit eerder had gedaan.
Iedereen met een trauma of angst, zou ik doorverwijzen naar Valeria, ze heeft mij een erg fijn gevoel gegeven en super goed geholpen.
 
Hartstikke bedankt voor de fijne hulp!
Ik zou je zeker aanbevelen bij andere, mochten zij ook met trauma’s of angsten zitten.
 
Fijne dag, en succes met alles!

Anita

“Hierbij mijn verhaal.
Als ik onder menigte was, was ik super blij, erg aanwezig en gezellig. Ik hou van diepe gesprekken voeren en luister ook graag naar mijn vrienden als ze ergens mee zitten. Ik hou ook van grappen maken. Op school was ik een ster in spreekbeurten en presentatie. Ik vind het leuk als ik andere blij kan maken, met woorden of met cadeautjes.

Wanneer ik alleen ben, voel ik me tot aan mijn botten toe verdrietig. Zo intensief verdrietig. Anita in menigte en Anita alleen zijn totaal twee verschillende personen. Anita in menigte is super blij en Anita alleen intensief verdrietig. Er zat geen balans in mijn gevoelens. Ik heb dit heel lang volgehouden, maar op een of ander manier had dit ook invloed op mijn werk. Ik zat vast zowel privé als op mijn werk.

Via loopbaancoach ben ik bij Valeria terecht gekomen. Ik had op de site gekeken naar EMDR behandeling. Het voelde net alsof dit een stap was om verder te kunnen met mijn leven. Ik zat letterlijk vast. Eerste behandeling was echt heftig. Ik wist niet waar de verdriet vandaan kwam. We gingen terug naar mijn jeugd. Ik ben toen ik 10 jaar was misbruikt. Alleen ik had het niet door. Ik voelde ook niks hierover. Althans, dat dacht ik.

Tijdens de sessie kwam zoveel verdriet en boosheid naar boven. Ik wist echt niet dat zoveel verdriet en boosheid in mij zat. Tweede en derde sessies waren minder heftig, omdat alles bij de eerste sessie eruit kwam. Ik ben blij dat ik de EMDR behandeling heb gedaan. Mijn intensieve verdriet is weg. Ik word vrolijk en tevreden wakker. Door de behandeling is de afstand tussen Anita in menigte en Anita alleen kleiner geworden.

Marjolein

“Ik ben heel erg blij dat ik EMDR behandelingen bij Valeria gevolgd heb. Het is verbazingwekkend. Ik kwam als een gedeprimeerde, onzekere en ongelukkige vrouw binnen en moet je me nu zien! Weer zin in het leven, in staat om ook mijn zegeningen te tellen, want dat vergat ik soms, en vol energie. Ik kan iedereen deze therapie aanbevelen. Valeria heeft het professioneel, maar ook met veel compassie voor haar cliënte aangepakt. Petje voor haar af.”

Glancy van Elst

Hai, we zijn gisteravond teruggekomen uit Londen en ik wilde jou gelijk even mailen. Ik ben zooooo blij! Het vliegen ging goed en vooral alle trappen en hoogtes gingen goed, zo’n bevrijding na al die jaren vooral hoogtevrees! Ik ben je eeuwig dankbaar!”

Thèrése

“Door heftige turbulentie onderweg naar huis van een vakantie, heb ik angst gekregen om te vliegen. Na de 3 behandelingen bij Valeria, heb ik mijn voorpret in de vakantie terug en geniet ik ook voluit tijdens de vakantie. Heb nooit gedacht dat ik zo snel van mijn angst af kon komen!”

Helen

“Het gaat heel erg goed met mij!
De zware last is van mijn schouders af en ik voel mij zoveel lichter en energieker. Ik ben zo blij dat ik bij jou ben geweest, nogmaals bedankt!
Ik ben al ruim 5 jaar geleden bevallen van mijn zoon. Mijn zwangerschap, bevalling en eerste week waren heel heftig. Met mijn zoon is alles helemaal goed gekomen gelukkig maar ik heb 5 jaar lang allerlei lichamelijke en geestelijke (vaak onverklaarbare) klachten gehad.

Ik kreeg laatst een mail van Ouders Van Nu waarin een stuk stond over het hebben van een bevallingstrauma met de daarbij voorkomende klachten. Ik kon bijna alle klachten afvinken. In het bericht stond een link naar emdr- therapie en zo kwam ik op de site van Valeria. In 3 behandelingen van je trauma af, zo stond er. Ik ben mij er wat in gaan verdiepen en besloot Valeria een mail te sturen of zij mij kon helpen.

Valeria wilde mij daar graag over bellen en zo kwamen we tot 3 afspraken omdat zij verwachtte dat zij mij zeker kon helpen. Het contact met Valeria over de telefoon was al erg fijn en bij de eerste afspraak voelde ik mij meteen op mijn gemak. Ik was erg emotioneel en onrustig maar voelde mij tijdens de afspraak al kalmer worden.

Na die eerste afspraak voelde ik mij al zoveel lichter en was ik zo blij dat ik hieraan begonnen was! De tweede afspraak was ook heel fijn en daarna waren eigenlijk de grootste lasten van mij afgevallen. De derde afspraak was eigenlijk de puntjes op de i zetten.
Ik wou dat ik dit 5 jaar geleden had gedaan! De last is van mijn schouders gevallen en ik voel mij weer licht en energieker dan ooit! Ik wist niet dat emdr- therapie dit kon doen en ik raad het iedereen aan om met een trauma naar Valeria te gaan…. ze heeft mij echt zo goed geholpen! Ik sta nu zo anders in het leven dan een paar weken terug, alleen maar lof!”

Marja

“Voordat ik bij Valeria ben geweest, werd ik al duizelig wanneer ik op de 2e trede van onze trap op kantoor stond. Want ik heb hoogtevrees! Ik heb wel altijd geprobeerd om het te overwinnen door toch dingen te doen, zoals indoor skydiven, maar ik kon er nooit van genieten. Na 2 behandelingen bij Valeria, loop ik de trap glimlachend op en neer en heb onlangs nog genoten van het uitzicht vanaf de 10e verdieping bij een vriend.”

Johan

“Ik bent toch met mijn medestudenten naar Madrid geweest en het was een hele belevenis. Zowel het vliegen als de lift ging prima. Ik heb een hele leuke tijd gehad. Dank je wel voor het mogelijk maken.”

Nienke

“Ik heb 3 sessies gehad bij Valeria, na eerst gesproken te hebben over de telefoon. Ze nam meteen uitgebreid de tijd voor me en ik voelde me heel erg op mijn gemak bij haar. Ik wilde heel graag van onder andere mijn vliegangst en angst voor liften af, en na de eerste sessie stapte ik op het einde al samen met Valeria in de lift. Een week na mijn laatste sessie vloog ik naar Mexico, en waar ik normaal al bijna hyperventileer bij de gate, was ik nu een stuk rustiger. Op de terugweg was er zelfs bijna helemaal geen angst meer!! Ik had van tevoren niet kunnen denken dat de EMDR zoveel invloed zou hebben en dat ik ooit nog angstvrij een vliegtuig in zou stappen. Heel erg aan te raden!!”

Henk

Bij Valeria krijg je de aandacht die je verdient. Ze neemt uitgebreid de tijd om naar je te luisteren en staat zelf ook open voor feedback. Valeria luistert aandachtig naar je verhaal, je mag er zijn bij haar. Ze is iemand die de taal spreekt van mensen, geen modellen of allerlei theorieën, maar gewoon iemand die ook het leven kent en met je meeleeft en ook tips geeft en je verder helpt. Ik zou haar zeker als coach of therapeut aanbevelen, vooral als je iemand zoekt die je persoonlijke aandacht geeft!”

Margreet

“Door een ernstig ongeval van mijn zoon twee jaar geleden, ben ik overgevoelig geraakt voor het geluid van een loeiende sirene. Daardoor verkrampte ik en deze gevoelens werden in de loop der tijd steeds heviger. Ik merkte dat het mijn functioneren belemmerde. Door een éénmalige behandeling door Valeria, zijn deze gevoelens getransformeerd naar een aanvaardbaar niveau. Nu, een half jaar later, kan ik constateren dat dit een blijvend resultaat is. Mijn leven is hierdoor verrijkt en ik ben heel blij dat ik deze behandeling een kans heb gegeven.”

Michael

“Absoluut 5 sterren omdat Valeria bij mij voor een levensgroot verschil heeft gezorgd. Ik kwam bij haar binnen met de grootste gevolgen van pesten waardoor een lach op mijn gezicht krijgen heel erg moeilijk was. Na 2 behandelingen heeft zij echt voor een groot verschil bij mij gezorgd. Ik zie de gevolgen nu echt van een andere kant, Heerlijk! Dankbaar voor jouw hulp!”

Caroline

“Ik was ongelukkig en voelde me afgewezen door de mensen om mij heen. Op aanraden van mijn broer, die zelf ook goede ervaringen heeft met EMDR, ben ik op zoek gegaan naar deze therapie en kwam bij Valeria terecht. Zij heeft goed naar mij geluisterd en mijn pijnpunten behandeld. Nu na 3 behandelingen voel ik me licht en opgeruimd. Kan ook niet meer bij dat andere gevoel. Kijk met een open blik naar de mensen om mij heen. Ben zo blij en gelukkig.”

Esther

“Valeria heeft mij, tijdens de opleiding EMDR, behandeld. Het verdrietige beeld waar ik de sessie mee inging en het intens pijnlijke gevoel was na haar behandeling veranderd. Het heeft nu een andere lading en heeft mij zeer geholpen om zaken te accepteren en er rationeel mee om te gaan.”

Jacqueline

“De afgelopen jaren heb ik verschillende relaties gehad die me onzeker hebben gemaakt. Met name aan mijn laatste relatie heb ik hele nare herinneringen en een onzeker gevoel overgehouden. Ik merkte dat ik er ook maar moeilijk overheen kwam en voelde me al een tijdje niet meer mezelf. Tijdens de EMDR sessies hebben we onder andere de vervelende ervaringen, maar ook mijn onzekerheden aangepakt. Ik heb de sessies als intens ervaren, maar het heeft me echt heel erg geholpen! Ik voel me een stuk zekerder over mezelf en voel dat ik sterker in mijn schoenen sta. Valeria heeft me een heel fijn gevoel gegeven tijdens de sessies en me erg goed geholpen.”

Wil

“Ik had angst om auto te rijden, vooral met invoegen op snelweg en door tunnels rijden. Valeria heeft mij in 3 sessies met EMDR behandeld en sindsdien rij ik weer auto, en heb o.a. al 2x de Maastunnel “bedwongen”. Ze is een heel invoelende vrouw, warm, aardig en kundig.”

Ben je na het lezen van deze ervaringen benieuwd of EMDR ook jou kan helpen om je trauma te verwerken en weer te genieten van het leven?

Neem dan nu contact op voor een gratis en vrijblijvende belafspraak.

.