Ervaringen met EMDR uit mijn praktijk!

Omdat veel mensen met ernstige trauma’s niet te koop lopen met hun problemen, plaats ik hier de ervaringen onder pseudoniem. Want het is wel heel fijn voor anderen om de mogelijkheden en resultaten te lezen die te behalen zijn, oa met EMDR.

Ben je na het lezen van deze ervaringen benieuwd of EMDR ook jou kan helpen om je trauma te verwerken en weer te genieten van het leven?

Neem dan nu contact op voor een gratis en vrijblijvende belafspraak.

In 3 sessies de ergste zwaarte en zwartheid weghalen

Het was uitermate plezierig dat ik meteen bij Valeria terecht kon. Ze maakt waar wat ze adverteerd. In 3 sessies de ergste zwaarte en zwartheid weghalen. Ik kan haar van harte aanbevelen.

En als jij al hier bent gekomen in je zoektocht: ik weet wat je meemaakt en er is hulp beschikbaar. Ga ervoor!

Hilde Louise
Ik mag er zijn

Wat mij doen heeft besloten om bij Valeria langs te komen is dat ik gek werd van de gedachtes die al jarenlang terug bleven komen. Jarenlang mezelf "straffen" maar zelfs dit zorgde er niet voor dat ik me beter ging voelen of ging accepteren wat er vroeger gebeurd was. Ik raakte daardoor verdwaald in mijn gedachtes, meer in mezelf gekeerd en vooral ook angstig voor het leven wat mij nog zo lang te wachten staat.

Valeria heb ik ervaren als een ontzettend fijne gesprekspartner. Zij heeft mij veel inzichten gegeven in mijn gedachtegang en was vooral ook eerlijk tegen mij. Haar manier van werken is ook fijn. Je eindigt de EMDR-sessie met een kleur en een positief gevoel wat je hieraan koppelt. Dit heb ik als beelddenker als enorm prettig ervaren. Wanneer ik denk aan de kleur, snap ik dat deze aan een ervaring is gekoppeld maar het geeft mij nu een positief gevoel.

Soms zijn er nog momenten dat het lastiger is om dat positieve gevoel te ervaren maar door diepgaande gesprekken met Valeria weet ik ook dat dit oké is en weet ik hoe ik hier mee om moet gaan. Ik merk dat ik mij minder bezig houdt met die oude gedachtes en steeds meer accepteer dat ik er mag zijn en dat we allemaal mensen zijn die fouten maken.

Valeria is een eerlijke vrouw die goed naar je luistert en je inzichten geeft. Ze geeft je tijdens de sessie een veilig gevoel en komt dicht bij je maar houdt ook voldoende afstand. Ik ben erg tevreden en zou haar zeker aanbevelen bij iedereen die een stap vooruit wil in zijn/haar leven en ontwikkeling.

Aranka
Met geluk en hoop weer de toekomst in kijken

Na jarenlang mishandeld te zijn in mijn huwelijk had ik het na mijn scheiding nog niet kunnen verwerken. Mijn ex zien/horen (vanwege omgang met de kinderen), zorgde bij mij voor extreme stres en angst. Ook als hij al lang weg was. Ik kon niet meer genieten van mijn leven en de angst nam mijn hoofd en leven steeds verder over.

Ik heb contact opgenomen met Valeria vanwege een paar dingen op haar site. Ik hoefde geen verwijsbrief te hebben, ze zou lange sessies hebben ipv de standaard 1 uur (waarvan ik weet dat je dan veel meer kan bereiken), en ze had specifiek staan met welke trauma's ze ervaring had.

Na de behandelingen voelde ik me moe, maar merkte wel dat er iets bereikt was. 1 keer was het te heftig om nu in mijn zwangerschap aan te kunnen, daar heeft ze me goed doorheen geholpen en kom ik zeker nog een keer bij haar voor terug.
Na de behandelingen merk ik dat ik sterk tegenover hem kan staan, zonder angst, ik me weer veilig voel in mn eigen huis, veel meer rust heb in mijn hoofd en weer kan genieten van mijn leven en mijn huidige relatie, kinderen en zwangerschap.

Ik ben Valeria hier enorm dankbaar voor, en zal haar zeker weer bericht geven wanneer ik er aan toe ben om ook de heftigste trauma's het hoofd te kunnen bieden, wanneer de stress ervan geen gevaar meer kan vormen voor het kindje momenteel in mij.
Ik kijk met geluk en hoop weer de toekomst in en dat is alles waard.

Adalina ~ seksuele trauma
Mooie inzichten

Ik vond het super fijne behandeling. Valeria heeft me echt geholpen en hele mooi inzichten gegeven die mij echt verder heeft geholpen. Een dikke aanrader!

Janine
Met enkele behandelingen is bij mij een goed resultaat bereikt.

Ik kwam bij Valeria omdat ik via EMDR hoopte de gevolgen van enkele nare gebeurtenissen (op seksueel- en relatie gebied) een plekje te kunnen geven. Valeria is een heel prettige, open coach. Stelt je op je gemak en is zeer professioneel. Met enkele behandelingen is bij mij een goed resultaat bereikt. De gebeurtenissen zijn emotioneel veel minder geladen geworden en ik heb echt het gevoel dat ik verder kan. EMDR is wat dat betreft super effectief. Het zijn redelijk intensieve sessies, maar dat is zeker geen reden om het niet te doen. Ik raad een kort traject bij Valeria aan voor iedereen die al lange tijd tegen problemen of beperkingen aanloopt door gebeurtenissen uit het verleden en snel resultaat wil boeken.

Sarah ~ seksuele & relationele trauma
Ik heb nog nooit zo snel resultaat gehad.

Mijn besluit om EMDR therapie te gaan doen was voor depressie, boosheid en frustratie.

De eerste keer bij Valeria voelde ik me gelijk op mijn gemak.
Ik kwam daar met een zwaar hoofd en ging weg met een licht hoofd.

Super zoals zij dat doet. Ik heb nog nooit zo snel resultaat gehad.

Conny ~ vreemdgaan echtgenoot
Kleine trauma's stonden mij in de weg om mijn volledige potentieel te leven

Ik heb geen grote trauma's meegemaakt in mijn leven. Diep van binnen wist ik dat kleine trauma's mij in de weg stonden om mijn volledige potentieel te leven. Ik heb altijd geloofd dat ik capabel genoeg ben, maar dat anderen het mij in mijn loopbaan moeilijk maakte om te bloeien en groeien.
Bij Valeria heb ik geleerd op een voor mij positieve manier naar situaties te kijken. "Waar je aandacht aangeeft groeit." Ik focus mij nu met name op de positieve dingen in het leven.

Maar het zat natuurlijk veel dieper. Tijdens de sessies zijn we teruggegaan naar mijn kindertijd en hebben we de angel eruit gehaald. We hebben de bron van mijn onzekerheid aangepakt; niet gehoord en gezien worden, niet serieus genomen worden. Na 4 fijne intensieve sessies voel ik mij krachtiger en wat anderen vinden/denken doet mij niet meer veel. Dat gevoel is gewoon helemaal weg na een aantal EMDR sessie bij Valeria, magisch!
Ik zit nu veel lekkerder in mijn vel. Ik hoef geen bevestiging van anderen, die haal ik uit mij zelf. En in mijn leven ben ik nummer 1! Dit was de eerste vraag die Valeria mij stelde in het telefonische intakegesprek. Een hele mooie bijkomstigheid is dat mijn omgeving ook in positieve zin is veranderd, een hele fijne dynamiek in mijn relaties.

Sanne
Ik ben vooral meer kalm, meer zelfverzekerd in mijn gedachten en mijn keuzes.

Ik was heel erg in de war over wat er allemaal in mijn verleden is gebeurd, dus dacht ik dat dit me misschien zou helpen.
De behandelingen hebben echt geholpen. Valeria is super goed in wat zij doet, heel kalm en sympathiek, en een goede luisteraar. Toen de drie sessie klaar waren, was ik veel meer kalm dan daarvoor.
Ik heb ook heel veel geleerd en ik ben vooral meer kalm, meer zelfverzekerd in mijn gedachten en mijn keuzes. Ik ben ook begonnen mijn relatie met mijn vader te herbouwen.

Francis
Mijn nachtmerries zijn verdwenen

Ik had erg veel last van nachtmerries gerelateerd aan traumatische ervaringen. Maar dankzij de EMDR therapie van Valeria, die je tevens erg op je gemak stelt en daarna langzaam de behandeling opbouwt, zijn mijn klachten verdwenen! Ik slaap weer goed en ik heb bepaalde zaken een plek kunnen geven en ze een positieve connotatie kunnen geven in plaats van een negatieve.

Ik zou Valeria aan iedereen aanraden die last heeft van traumatische ervaringen van welk soort dan ook! Ze zeer professioneel en daarnaast warme persoon en coach!

Eduard van Kampen
Zoveel meer dan alleen het doen verminderen van de heftige emoties

Wat ben ik blij dat ik EMDR therapie heb gedaan bij Valeria. In mijn jonge jaren heb ik veel nare ervaringen gekend.
Geen fijne opvoeding, gepest worden op school, verkracht en nog heel veel meer shit.

Valeria heeft mij hierbij geholpen en door haar deskundigheid en haar aandacht gaf ze mij het vertrouwen om mijn diepste pijn eruit te gooien en te laten behandelen.
Ik ben in mijn jeugd, zo’n 3 a 4 jaar, het slachtoffer geweest van een soort “loverboy”, alleen deze was een narcist en erg gewelddadig. Ik kon hier nooit over praten en nu na ruim 40 jaar kan ik het wel zonder volledig te verkrampen.

De therapie is zoveel meer dan alleen het doen verminderen van de heftige emoties.

Valeria ik ben je erg dankbaar voor wat jij hebt gedaan voor mij, nogmaals dank.

Carmen ~seksuele trauma
Een fijn gevoel en super geholpen

Jaren terug heb ik in een “abusieve” relatie gezeten met een narcist, waarin ik gemanipuleerd en geslagen werd.
Na het altijd in een doofpot gestopt te hebben, niet wetende dat het me heeft beschadigd, merkte ik toch dat ik een trauma had en waar ik dagelijks aan getriggerd werd.
Ik ervaarde de behandeling als heel fijn. Na 2 behandelingen merkte ik al dat ik anders naar de situaties keek en dat het me niet meer zoveel deed als normaal.
Het resultaat is dat ik mijn trauma’s heb verwerkt, en dat mijn gevoel er anders bij is. Ook al zou ik nog ooit in bepaalde situaties belanden, zou mijn gevoel over mijzelf en waarde nooit veranderen, en dat is wat ik nou juist nodig had. Ik sta enorm sterk in me schoenen erna, wat heel erg fijn is.
Ik zou willen dat ik dit eerder had gedaan.
Iedereen met een trauma of angst, zou ik doorverwijzen naar Valeria, ze heeft mij een erg fijn gevoel gegeven en super goed geholpen.

Hartstikke bedankt voor de fijne hulp!
Ik zou je zeker aanbevelen bij andere, mochten zij ook met trauma’s of angsten zitten.

Fijne dag, en succes met alles!

René ~relatietrauma met narcist
Blij dat ik de EMDR behandeling heb gedaan

Hierbij mijn verhaal.
Als ik onder menigte was, was ik super blij, erg aanwezig en gezellig. Ik hou van diepe gesprekken voeren en luister ook graag naar mijn vrienden als ze ergens mee zitten. Ik hou ook van grappen maken. Op school was ik een ster in spreekbeurten en presentatie. Ik vind het leuk als ik andere blij kan maken, met woorden of met cadeautjes.

Wanneer ik alleen ben, voel ik me tot aan mijn botten toe verdrietig. Zo intensief verdrietig. Anita in menigte en Anita alleen zijn totaal twee verschillende personen. Anita in menigte is super blij en Anita alleen intensief verdrietig. Er zat geen balans in mijn gevoelens. Ik heb dit heel lang volgehouden, maar op een of ander manier had dit ook invloed op mijn werk. Ik zat vast zowel privé als op mijn werk.

Via loopbaancoach ben ik bij Valeria terecht gekomen. Ik had op de site gekeken naar EMDR behandeling. Het voelde net alsof dit een stap was om verder te kunnen met mijn leven. Ik zat letterlijk vast. Eerste behandeling was echt heftig. Ik wist niet waar de verdriet vandaan kwam. We gingen terug naar mijn jeugd. Ik ben toen ik 10 jaar was misbruikt. Alleen ik had het niet door. Ik voelde ook niks hierover. Althans, dat dacht ik.

Tijdens de sessie kwam zoveel verdriet en boosheid naar boven. Ik wist echt niet dat zoveel verdriet en boosheid in mij zat. Tweede en derde sessies waren minder heftig, omdat alles bij de eerste sessie eruit kwam. Ik ben blij dat ik de EMDR behandeling heb gedaan. Mijn intensieve verdriet is weg. Ik word vrolijk en tevreden wakker. Door de behandeling is de afstand tussen Anita in menigte en Anita alleen kleiner geworden.

Anita
Ik kan iedereen deze therapie aanbevelen

Ik ben heel erg blij dat ik EMDR behandelingen bij Valeria gevolgd heb. Het is verbazingwekkend. Ik kwam als een gedeprimeerde, onzekere en ongelukkige vrouw binnen en moet je me nu zien! Weer zin in het leven, in staat om ook mijn zegeningen te tellen, want dat vergat ik soms, en vol energie. Ik kan iedereen deze therapie aanbevelen. Valeria heeft het professioneel, maar ook met veel compassie voor haar cliënte aangepakt. Petje voor haar af.

Marjolein
Ik ben je eeuwig dankbaar

Hai, we zijn gisteravond teruggekomen uit Londen en ik wilde jou gelijk even mailen. Ik ben zooooo blij! Het vliegen ging goed en vooral alle trappen en hoogtes gingen goed, zo’n bevrijding na al die jaren vooral hoogtevrees! Ik ben je eeuwig dankbaar!

Glancy van Elst
Heb nooit gedacht dat ik zo snel van mijn angst af kwam

Door heftige turbulentie onderweg naar huis van een vakantie, heb ik angst gekregen om te vliegen. Na de 3 behandelingen bij Valeria, heb ik mijn voorpret in de vakantie terug en geniet ik ook voluit tijdens de vakantie. Heb nooit gedacht dat ik zo snel van mijn angst af kon komen!

Thèrése
Ik voel mij zoveel lichter en energieker

“Het gaat heel erg goed met mij!
De zware last is van mijn schouders af en ik voel mij zoveel lichter en energieker. Ik ben zo blij dat ik bij jou ben geweest, nogmaals bedankt!
Ik ben al ruim 5 jaar geleden bevallen van mijn zoon. Mijn zwangerschap, bevalling en eerste week waren heel heftig. Met mijn zoon is alles helemaal goed gekomen gelukkig maar ik heb 5 jaar lang allerlei lichamelijke en geestelijke (vaak onverklaarbare) klachten gehad.

Ik kreeg laatst een mail van Ouders Van Nu waarin een stuk stond over het hebben van een bevallingstrauma met de daarbij voorkomende klachten. Ik kon bijna alle klachten afvinken. In het bericht stond een link naar emdr- therapie en zo kwam ik op de site van Valeria. In 3 behandelingen van je trauma af, zo stond er. Ik ben mij er wat in gaan verdiepen en besloot Valeria een mail te sturen of zij mij kon helpen.

Valeria wilde mij daar graag over bellen en zo kwamen we tot 3 afspraken omdat zij verwachtte dat zij mij zeker kon helpen. Het contact met Valeria over de telefoon was al erg fijn en bij de eerste afspraak voelde ik mij meteen op mijn gemak. Ik was erg emotioneel en onrustig maar voelde mij tijdens de afspraak al kalmer worden.

Na die eerste afspraak voelde ik mij al zoveel lichter en was ik zo blij dat ik hieraan begonnen was! De tweede afspraak was ook heel fijn en daarna waren eigenlijk de grootste lasten van mij afgevallen. De derde afspraak was eigenlijk de puntjes op de i zetten.
Ik wou dat ik dit 5 jaar geleden had gedaan! De last is van mijn schouders gevallen en ik voel mij weer licht en energieker dan ooit! Ik wist niet dat emdr- therapie dit kon doen en ik raad het iedereen aan om met een trauma naar Valeria te gaan…. ze heeft mij echt zo goed geholpen! Ik sta nu zo anders in het leven dan een paar weken terug, alleen maar lof!”

Helen ~ bevallingstrauma
Ik kon er nooit van genieten

Voordat ik bij Valeria ben geweest, werd ik al duizelig wanneer ik op de 2e trede van onze trap op kantoor stond. Want ik heb hoogtevrees! Ik heb wel altijd geprobeerd om het te overwinnen door toch dingen te doen, zoals indoor skydiven, maar ik kon er nooit van genieten. Na 2 behandelingen bij Valeria, loop ik de trap glimlachend op en neer en heb onlangs nog genoten van het uitzicht vanaf de 10e verdieping bij een vriend.

Marja ~ hoogtevrees
Het was een hele belevenis

Ik bent toch met mijn medestudenten naar Madrid geweest en het was een hele belevenis. Zowel het vliegen als de lift ging prima. Ik heb een hele leuke tijd gehad. Dank je wel voor het mogelijk maken.

Johan
Erg op mijn gemak en ze nam de tijd

Ik heb 3 sessies gehad bij Valeria, na eerst gesproken te hebben over de telefoon. Ze nam meteen uitgebreid de tijd voor me en ik voelde me heel erg op mijn gemak bij haar.

Ik wilde heel graag van onder andere mijn vliegangst en angst voor liften af, en na de eerste sessie stapte ik op het einde al samen met Valeria in de lift.

Een week na mijn laatste sessie vloog ik naar Mexico, en waar ik normaal al bijna hyperventileer bij de gate, was ik nu een stuk rustiger. Op de terugweg was er zelfs bijna helemaal geen angst meer!!

Ik had van tevoren niet kunnen denken dat de EMDR zoveel invloed zou hebben en dat ik ooit nog angstvrij een vliegtuig in zou stappen. Heel erg aan te raden!!

Nienke
Valeria luistert aandachtig naar je verhaal

Bij Valeria krijg je de aandacht die je verdient. Ze neemt uitgebreid de tijd om naar je te luisteren en staat zelf ook open voor feedback. Valeria luistert aandachtig naar je verhaal, je mag er zijn bij haar. Ze is iemand die de taal spreekt van mensen, geen modellen of allerlei theorieën, maar gewoon iemand die ook het leven kent en met je meeleeft en ook tips geeft en je verder helpt. Ik zou haar zeker als coach of therapeut aanbevelen, vooral als je iemand zoekt die je persoonlijke aandacht geeft!

Henk
Mijn leven is hierdoor verrijkt

Door een ernstig ongeval van mijn zoon twee jaar geleden, ben ik overgevoelig geraakt voor het geluid van een loeiende sirene. Daardoor verkrampte ik en deze gevoelens werden in de loop der tijd steeds heviger. Ik merkte dat het mijn functioneren belemmerde. Door een éénmalige behandeling door Valeria, zijn deze gevoelens getransformeerd naar een aanvaardbaar niveau. Nu, een half jaar later, kan ik constateren dat dit een blijvend resultaat is. Mijn leven is hierdoor verrijkt en ik ben heel blij dat ik deze behandeling een kans heb gegeven.

Margreet
Dankbaar voor jouw hulp

Absoluut 5 sterren omdat Valeria bij mij voor een levensgroot verschil heeft gezorgd. Ik kwam bij haar binnen met de grootste gevolgen van pesten waardoor een lach op mijn gezicht krijgen heel erg moeilijk was. Na 2 behandelingen heeft zij echt voor een groot verschil bij mij gezorgd. Ik zie de gevolgen nu echt van een andere kant, Heerlijk! Dankbaar voor jouw hulp!

Michael
Ben zo blij en gelukkig

Ik was ongelukkig en voelde me afgewezen door de mensen om mij heen. Op aanraden van mijn broer, die zelf ook goede ervaringen heeft met EMDR, ben ik op zoek gegaan naar deze therapie en kwam bij Valeria terecht. Zij heeft goed naar mij geluisterd en mijn pijnpunten behandeld. Nu na 3 behandelingen voel ik me licht en opgeruimd. Kan ook niet meer bij dat andere gevoel. Kijk met een open blik naar de mensen om mij heen. Ben zo blij en gelukkig.

Caroline
Gevoel veranderd na haar behandeling

Valeria heeft mij, tijdens de opleiding EMDR, behandeld. Het verdrietige beeld waar ik de sessie mee inging en het intens pijnlijke gevoel was na haar behandeling veranderd. Het heeft nu een andere lading en heeft mij zeer geholpen om zaken te accepteren en er rationeel mee om te gaan.

Esther
Een stuk zekerder over mezelf

De afgelopen jaren heb ik verschillende relaties gehad die me onzeker hebben gemaakt. Met name aan mijn laatste relatie heb ik hele nare herinneringen en een onzeker gevoel overgehouden. Ik merkte dat ik er ook maar moeilijk overheen kwam en voelde me al een tijdje niet meer mezelf. Tijdens de EMDR sessies hebben we onder andere de vervelende ervaringen, maar ook mijn onzekerheden aangepakt. Ik heb de sessies als intens ervaren, maar het heeft me echt heel erg geholpen! Ik voel me een stuk zekerder over mezelf en voel dat ik sterker in mijn schoenen sta. Valeria heeft me een heel fijn gevoel gegeven tijdens de sessies en me erg goed geholpen.

Jacqueline
Ze is een heel invoelende vrouw, warm, aardig en kundig

Ik had angst om auto te rijden, vooral met invoegen op snelweg en door tunnels rijden. Valeria heeft mij in 3 sessies met EMDR behandeld en sindsdien rij ik weer auto, en heb o.a. al 2x de Maastunnel “bedwongen”. Ze is een heel invoelende vrouw, warm, aardig en kundig.

Wil
Het was een grote verrassing en een eye opener

Ik heb mij mijn hele leven onzichtbaar en ongehoord gevoeld. Op 69-jarige leeftijd heb ik besloten dat ik er toch wat aan wilde doen. Bij Valeria kwam ik er achter dat het ontstaan is door een gebeurtenis toen ik 13 jaar was. Dat was een grote verrassing en een eye opener voor mij. Ik begrijp het nu en ik ga kijken hoe ik voorzichtig toch veranderingen door ga voeren in mijn relaties

Lydia
Aangenaam verrast door het resultaat

Door wat er ooit in het verleden gebeurd is, heb ik het altijd moeilijk gevonden om seks te hebben of van te genieten. Ondanks dat ik nu een hele lieve man heb die het wel begrijpt, had ik er genoeg van en wilde ik kijken of hier iets aan gedaan kon worden.
Na 3 behandelingen bij Valeria voel ik mij veel beter. Ik heb meer vertrouwen en daardoor ben ik bereid om dit te gaan onderzoeken zodat ik er van kan gaan genieten.

Dit had ik echt niet verwacht en ben daarom aangenaam verrast door het resultaat.

Sandra

Ben je na het lezen van deze ervaringen benieuwd of EMDR ook jou kan helpen om je trauma te verwerken en weer te genieten van het leven?

Neem dan nu contact op voor een gratis en vrijblijvende belafspraak.