Wat is EMDR?

Kort en krachtig: EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is de beste behandelmethode voor trauma’s en PTSS!

Het is eind jaren ‘80 door Francine Shapiro ontdekt en na een hele lange tijd in de ‘alternatieve’ hoek gezeten te hebben, is het na jarenlange wetenschappelijke testen en onderzoeken nu eindelijk door de westerse (medische) wereld geaccepteerd.

Het werkt snel en geeft de beste EN blijvende resultaten! Onderstaande grafiek is een vergelijking van diverse behandelingen: EMDR, Cognitieve gedragstherapie (CBT), medicijnen (Prozac) en Present Focus Treatment (PFT) die door prof. dr. Bessel van der Kolk tijdens een seminar is getoond. EMDR geeft niet alleen de beste resultaten tijdens de behandeling, maar het werkt nog maandenlang door en geeft een blijvend resultaat.

grafiek

Waar wordt het voor ingezet?

Vroeger werd EMDR voornamelijk gebruikt voor hele heftige trauma's, in de VS voornamelijk voor veteranen en mensen die iets zwaars meegemaakt hebben, vaak geweld gerelateerd.

Tegenwoordig wordt het veel breder ingezet, ook hier in Nederland, om allerlei trauma's te behandelen: bevallingstrauma, seksuele trauma, relatietrauma (ook wel liefdesverdriet), pesten, verwaarlozing in je jeugd, angsten en fobieën.

Wat zijn de grootste voordelen van EMDR?

  • Wetenschappelijk bewezen behandelmethode
  • Hoog slagingspercentage
  • Resultaat gelijk merkbaar
  • Blijvend resultaat
  • En de mooiste: je hoeft niet er over te praten! Nee, echt niet!

Vind je het interessant maar heb je nog vragen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende belafspraak.

Ik mag er zijn

Ik merk dat ik mij minder bezig houdt met die oude gedachtes en steeds meer accepteer dat ik er mag zijn en dat we allemaal mensen zijn die fouten maken.

Aranka