Werkt EMDR voor mij?

Werkt EMDR voor mij? Dat is vaak de eerste vraag die mensen aan mij stellen. En om daar antwoord op te kunnen geven, plan ik altijd een telefonisch of video gesprek. Want ik heb vaak meer informatie nodig dan wat er in de eerste mail staat, als er al iets staat.

Wil je direct je vrijblijvende belafspraak maken? Klik dan hier.

Ben je nog niet toe aan een kennismakingsgesprek, kijk dan bij Behandelingen naar de mogelijkheden.

Wat is EMDR?

Je hebt er wellicht over gehoord want je zus heeft het gehad en ze voelt zich veel beter.
Of je collega heeft het gehad en het is succesvol geweest.
Of je huisarts heeft het zelfs aangeraden….

Maar eigenlijk weet je niet wat EMDR is en of het ook iets voor jou is.

Kort samengevat: EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een succesvolle behandelmethode voor trauma’s en fobieën. Het is in 1987 ‘per ongeluk’ ontdekt en sindsdien is het diepgaand onderzocht en heeft het zich ontwikkeld tot een volwaardige therapiesoort.

Waar wordt het voor ingezet?

Hoe meer geleerden EMDR onderzochten, hoe meer ze er achter kwamen dat het voor heel veel problemen ingezet kan worden, veel meer dan ze aanvankelijk dachten.
In mij praktijk gebruik ik EMDR zelf om kleine of grote trauma’s en fobieën, te behandelen. Kijk bij Behandelingen voor een overzicht van problemen die met EMDR behandel kunnen worden.

Hoe werkt het?

Heb jij last hebt van heftige gevoelens die door een gebeurtenis in het verleden ontstaan zijn? Dan kan ik met behulp van EMDR die gevoelens loskoppelen van die herinnering zodat ze verwerkt worden.

Eén van de redenen dat EMDR zo goed werkt is omdat met EMDR de oorzaak aangepakt wordt in plaats van de gevolgen. Daarom geeft het ook blijvend resultaat.

Een andere reden dat ik graag met EMDR werk is omdat het een ‘doe’ behandeling is: je hoeft niet urenlang alles te herkauwen. Er hoeft niet zo veel gesproken te worden. Het mag, maar het hoeft niet! Sterker nog, je hoeft mij eigenlijk helemaal niks te vertellen over de gebeurtenis en ik kan je toch helpen!

Mijn werkwijze?

Kennismaking:

  • We maken altijd eerst vrijblijvend kennis in een telefoon- of videogesprek.
  • Tijdens dit gesprek beantwoord ik al jouw vragen, we kijken of er een klik is.
  • Ik beoordeel of ik jou kan helpen, of dat ik je door moet verwijzen.

Het behandeltraject:

  • In de regel heb ik voldoende aan 3 behandelingen.
  • Daarin kan ik de trauma-/fobieklachten sterk verminderen of zelfs helemaal wegnemen.
  • Ik heb geen wachtlijst en het is een kort traject, binnen 3 weken weer voorbij.

Soms boeken mensen nog 1 of 2 behandelingen bij voor andere dingen, maar dat is hun keus om gelijk alles grondig aan te pakken.

Waarom zou je voor mij kiezen?

Allereerst moet er wel (van beide kanten) een klik zijn, dat vind ik zelf voor jou ook heel belangrijk. Daarnaast kan ik, als ervaren EMDR-specialist, in 3 behandelingen snel en blijvend je probleem lichter of je er zelfs vanaf helpen.

Mail je telefoonnummer en ik bel je voor een kennismaking/informatief gesprek waarin ik al jouw vragen beantwoord naast ‘werkt EMDR voor jou?’.

Wat nu?

Wil je er nog meer over EMDR lezen, kijk bij Behandelingen.
Wil je meer over de resultaten van EMDR lezen, kijk dan bij Ervaringen.
Weet je genoeg, neem dan contact op voor een vrijblijvende belafspraak.

Ik ben je eeuwig dankbaar

Ik ben zooooo blij! Het vliegen ging goed en vooral alle trappen en hoogtes gingen goed, zo’n bevrijding na al die jaren vooral hoogtevrees! Ik ben je eeuwig dankbaar!

Glancy van Elst