‘Pluk de dag’

Ik was vroeger iemand die zich overal druk om maakte, overal zorgen over maakte. En ik kan je vertellen dat dat heel erg vermoeiend was.
Daar kwam verandering in tijdens mijn scheiding. Een van de lessen die ik toen geleerd heb, is om mijn energie niet te verspillen aan nutteloze zaken. Nutteloze zaken zoals mij af te vragen waarom iemand iets doet, dingen willen begrijpen en verwachten dat iedereen eerlijk is en dezelfde normen en waarden heeft als ik.

En ik ben tot de conclusie gekomen: dat hoeft ook niet. Toen ik éénmaal dat geaccepteerd had, werd het leven iets makkelijker. Het ging niet gelijk van een leien dakje, maar het gaat me steeds beter af.
Later heb ik onderstaand filmpje gevonden over waarom je je geen zorgen moet maken. Het heeft geen nut! Je zorgen maken zal niks aan de situatie veranderen!

Wat dan wel?

Wat ik bij het bijgaand filmpje mis is: wat dan wel? Het is niet zo dat we ons geen zorgen moeten maken, leun achterover en dat is het. Nee, er moet wel actie ondernomen worden. Het is wat het is, en deal daarmee! Dus steek je energie in oplossingen. Kijk naar wat je kan doen om een situatie beter te maken.

Wat je aandacht geeft, dat groeit

Als je je blijft focussen op wat je dwars zit, dan zal je de mogelijkheden of oplossingen die voorbij komen missen! En je zal in een neerwaartse spiraal belanden. En dat is toch niet de bedoeling?
Dus, ga even zitten, doe je ogen dicht en bedenk hoe je zou willen dat je leven was, dat je je eigen voelde. Denk terug aan de laatste keer dat je je zo voelde en beleef dat weer intens. Neem dat gevoel met je mee en iedere keer als je voelt dat je weer overspoeld wordt door gevoelens die je niet wilt, denk dan juist aan hoe je je wel wilt voelen en beleef dat gevoel intens.

Je zal waarschijnlijk niet helemaal van je angsten af zijn, maar als je dit blijft toepassen, weet ik zeker dat je je beter zult voelen!

Vertel me: hoe ga jij met je zorgen om? Plaats een reactie, ik ben benieuwd.