"Door een ernstig ongeval van mijn zoon een jaar geleden, ben ik overgevoelig geraakt voor het geluid van een loeiende sirene. Daardoor verkrampte ik en deze gevoelens werden in de loop der tijd steeds heviger. Ik merkte dat het mijn functioneren belemmerde.Door een éénmalige behandeling door Valeria, zijn deze gevoelens getransformeerd naar een aanvaardbaar niveau.Nu, een half jaar later, kan ik constateren dat dit een blijvend resultaat is. Mijn leven is hierdoor verrijkt en ik ben heel blij dat ik deze behandeling een kans heb gegeven."
Margreet Pruis (49jaar), Rotterdam


paniek

De behandeling

Margreet is een buurvrouw en een dierbare vriendin van mij. Een aantal jaren geleden was zij met haar gezin aan het klussen aan het nieuw huis van haar dochter en schoonzoon. Toen ze tegen etenstijd van de Chinees terugreden met volle tassen, reden ze de wijk in achter een ambulance met loeiende sirenes. Ze voelden beide nieuwsgierigheid en medeleven, maar verder was er niks aan de hand. Pas nadat bocht na bocht, de ambulance hun weg nam, kroop een onbehaaglijk gevoel steeds sterker omhoog. Toen de ambulance voor hun huis stopte en zij in paniek uit de auto stapten, hoorden ze dat haar zoon van het dak was gevallen. Hij had ernstige verwondingen en moest met grote zorg en grote snelheid naar het ziekenhuis gebracht worden.
Gelukkig is de schade bij haar zoon beperkt gebleven en ondertussen is alles weer geheeld en goed gekomen.

Maar na verloop van tijd merkte ze dat iedere keer als er een ambulance voorbij reed, haar hart in haar keel klopte en het paniek gevoel van toen overnam. Ik had toen mijn certificaat nog niet zo lang maar bood gelijk aan om te helpen.
Al na 1 behandeling was het gevoel veranderd. Tot op de dag van vandaag kan ze weer op een normale manier een ambulance passeren.