"Vorig jaar is mijn broer in een verkeersongeluk om het leven gekomen. Hij was 43 jaar en liet vrouw en 2 jonge kinderen achter. Wij waren erg hecht met elkaar.
Ik heb de hulp van Valeria ingeroepen omdat ik na een aantal maanden nog steeds heftige verdrietige gevoelens had en ik droomde ook van hem hoe hij in de open kist lag. En al na 1 behandeling met EMDR zijn die gevoelens al ver gezakt.
Nu, na 5 maanden, kan ik melden da tik nog steeds wel verdriet heb om mijn broer en ik mis hem heel erg, maar de gevoelens zijn bij lang na niet zo heftig als ze waren. En daar kan ik mee leven. En ik slaap weer beter!"
Saskia (Nootdorp)

verdriet

 

De behandeling

Saskia is via via bij mij gekomen. Alhoewel ze een vrolijke en optimistische vrouw was, had ze toch last van recente gebeurtenissen. Vier maanden daarvoor was haar broer in een auto ongeluk plotseling overleden. Hij liet vrouw en 2 kleine kinderen achter. Zij had een heel hechte band met haar broer en schoonzus, dus de klap en het verdriet kwam dubbel zo hard aan.

Haar problemen begonnen niet lang na de begrafenis. Ze kreeg nachtmerries en zag flitsen van haar broer in de kist liggen. Dit bleef maar terugkomen en ze kreeg steeds meer slaaptekort, wat niet te combineren was met haar full time baan!

Het is mij gelukt om met één behandeling het verdrietige gevoel te verlichten en het beeld van hem in de kist en heftige gevoelens die bij dat beeld hoorden te ontkrachten. Ze ging al met een lichter gemoed de deur uit en na één week meldde ze in een email dat ze geen nachtmerries meer had.

Tegenwoordig gaat het heel goed met Saskia. Zij mist haar broer heel erg en heeft nog we verdriet er over maar ze slaapt weer goed want de nachtmerries zijn over!