"Ik heb met mijn 22 jaar al aardig wat struggles gehad en ben in een afkick kliniek beland. Toen ik die verliet, hebben ze mij aangeraden om EMDR behandelingen te gaan doen, zodat ik de gebeurtenissen uit het verleden kon verwerken zodat ik niet meer zo snel op triggers zou reageren. Om dus niet terug te vallen in oude gewoontes.
Valeria heeft mij niet alleen maar met EMDR behandeld maar ook gecoacht om anders te gaan denken. Bijvoorbeeld om echt doelen voor de toekomst op te schrijven, zodat ik een duidelijke weg kon bewandelen. Om ook dagelijks dingen waar ik dankbaar voor ben op te schrijven.
Op dit moment woon ik weer zelfstandig en heb zelfs weer een baan met perspectief. Het is nog steeds niet makkelijk, maar stapje voor stapje kom ik toch verder. Het blijft een ‘werk in uitvoering’."
Monique

De behandeling

Monique is een jonge vrouw die ik al langere tijd ken. Zij heeft in haar jonge leven al diverse ups en downs gekend. Toen zij mij belde voor een informatief gesprek, wist ze nog niet veel van EMDR. Gelukkig had zij wel vertrouwen in mij.
In het eerste gesprek heb ik geprobeerd om zo veel mogelijke triggers te inventariseren en als huiswerk heb ik meegegeven om nog meer te noteren maar ook om een selectie te maken met de issues die zij als eerste wilde aanpakken.

Wij hebben toen een aantal sessies gehouden en iedere sessie pakten we een nieuwe trigger aan. En bij de meeste was 1 behandeling al afdoende. Ik sloot de behandeling ook altijd af met wat coaching, deels zodat zij nog even de tijd had om bij te komen en deels om haar handvaten mee te geven om haar leven ook nieuw in te richten.

We zijn nu ongeveer 6 maanden verder en zij heeft weer een eigen onderkomen en eergisteren heeft zij haar nieuw contract getekend voor een hele leuke baan.

Persoonlijk zou ik haar het liefs om de zoveel tijd willen zien/spreken. Om te kijken of alles nog goed gaat en eventueel preventief in te grijpen zo nodig. Maar aan de andere kant: geen nieuws is goed nieuws!

 

 

PS - wegens privacy is de naam gewijzigd