Wie wil er niet gelukkig zijn?

In principe iedereen toch?
Maar niet iedereen beseft dat ze dat zelf in de hand hebben. Geluk zit van binnen. Je gevoel wordt onder andere bepaald door de gedachtes die je hebt. En gedachtes zijn alleen maar brein activiteit.
Dus als je in een vervelende situatie zit, besef dat je situatie en je gevoelens niet onlosmakelijk zijn! Hoe je je voelt, dat heb je gedeeltelijk zelf in de hand. Want het soort gedachtes zal je gevoelens ook bepalen.

Je bewuste gedachtes kan je zelf bepalen en daardoor ook je gevoelens.
Als je negatief denkt, dan zal je je ook slecht voelen. Als je neutraal of positief denkt, dan zal je ook beter voelen! Terwijl er aan je externe situatie niks verandert!

Test het uit

Probeer het eens uit en zie hoe het voor jou werkt. Wanneer je de volgende keer in een situatie zit die je niet zelf in de hand hebt en je glijdt de negatieve helling af, registreer hoe je je voelt en stuur daarna heel bewust je gedachten een positieve kant uit. Want ieder nadeel heeft ook zijn voordeel! Focus je op de positieve aspecten van je situatie en je zal zien dat je je anders/beter zal voelen.

Hoofd omhoog, borst vooruit

Daarnaast bepaalt je lichamelijke houding ook je gevoel. Probeer eens een met je hoofd naar beneden en afgezakte schouders houding te vergelijken met hoofd omhoog, schouders naar achteren en borst vooruit. Houd het 20 seconden aan en wissel het een paar keer af. Voel je het verschil?
Besef dus dat anderen jou nooit gelukkig kunnen maken wanneer je zelf in een negatieve spiraal zit. Je zal er zelf uit moeten komen. Je geluk heb je zelf in de hand,
En mocht je een steuntje in je rug nodig hebben, dan is er vast wel een coach te vinden (contact) die je een klein douwtje wil geven.

Dus ga en maak er het beste van!

 

geluk