Ja het is natuurlijk te laat om je op 1 februari nog een gelukkig nieuwjaar te wensen. Maar is het nooit te laat om je het beste te wensen voor 2021. Het gaat om de goede intentie.

Want met die corona toestanden, gedeeltelijke lockdown en zelfs avondklok, hebben een hoop mensen het moeilijk. Ze begrijpen de maatregelen niet, waarom de ene wel mag werken en de andere niet, het is niet eerlijk allemaal. En ja, dat klopt, het is niet eerlijk. Maar om te beginnen, het was nooit eerlijk op de wereld en het zal nooit ‘eerlijk’ worden. In vele gebieden van de wereld gaan mensen en kinderen dood van de honger, worden meisjes en vrouwen verhandeld en werken kinderen voor een paar centen in een fabriek. En wij mogen na 21.00uur niet meer naar buiten als we geen goede reden hebben. Nee, het is niet eerlijk. Maar als je het relativeert, besef je misschien dat we het beter hebben dan vele anderen.

Wij zitten nu met de situatie waar we zelf niks aan kunnen doen maar wat we wel kunnen doen is bepalen waar we aan denken, voelen en hoe we onze tijd benutten. Ben jij je de hele dag aan het irriteren overal aan of neem je juist in deze periode de tijd om aan jezelf te werken? Boeken lezen, mediteren, bewegen of een nieuwe hobby oppakken?

Niet de ‘sterken’ zullen dit goed doorstaan maar de ‘flexibelen’. De sterke eik breek tijdens een storm maar de flexibele bamboe buigt een beetje mee maar veert na de storm terug!

Soms heb je wat hulp nodig bij dat 'terugveren'. Schaam je niet en schroom niet om dat kenbaar te maken, je kan zelfs verrast worden als je achter komt dat meer mensen daar last van hebben, er zo over denken of hetzelfde voelen. Is het te laat om je trauma aan te pakken?

Wat ben jij? Je hebt de keus!

you cannot stop the waves, but you can learn to surf