Vorig jaar ben ik geïnterviewd voor een website. En ik vind het leuk om het ook hier te plaatsen zodat men iets meer over mij te weten komt. 😊

 

Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk zit op de grens van Rotterdam en Capelle ad IJssel, paar minuten van het Alexandrium af. Het zit eigenlijk aan de wijk Zevenkamp vast, maar is om de één of andere reden toch Capelle. Ik huur een 'unit' in een kantoorgebouw en heb het daar heel erg naar mijn zin.

Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Er zijn uiteraard meerdere belangrijke gebeurtenissen geweest, maar de gebeurtenis die mijn leven drastisch veranderd heeft is mijn scheiding. Ik zag het niet aankomen, maar mijn toenmalige man wilde ineens scheiden. Echter, hij heeft daarna niet vrijwillig aan de scheiding meegewerkt, ik heb hem overal toe moeten dwingen via de rechtbank. Het heeft 2 jaar geduurd voordat ik gescheiden was en nog langer om nog dingen te regelen.
Het waren moeilijke tijden. Ik was heel verdrietig want mijn gezin was uit elkaar gevallen en ik zag hoe mijn puber dochters hier onder leden en dat deed mijn moederhart pijn. Daarnaast was ik de scheiding aan het trekken en toen kreeg mijn moeder ook nog een hersenbloeding en belandde uiteindelijk in een verpleegtehuis, in een rolstoel, aan de linker kan verlamd.
Het waren 2 zware jaren maar ik heb er doorheen geploeterd en ben er sterker uit gekomen!

Waarom ben je therapeut geworden?

Het was eigenlijk toeval dat ik ineens wist wat ik wilde worden 'als ik groot was'. Toen mijn scheiding geregeld was, ben ik aan een opleiding NLP begonnen. Dit stond al 20 jaar op mijn lijstje maar het was nooit 'het juiste moment'. En van NLP ben ik doorgerold naar hypnose. Tijdens beide opleidingen heb ik zelf heel veel verwerkt tijdens de oefeningen en toen ik met de opleiding klaar was, heb ik mij gelijk de dag na de examens bij de KvK ingeschreven want 'ik wilde iedereen helpen'.

Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Het fijnste vind ik wanneer de cliënt na de geleide visualisatie zijn ogen open doet. Tijdens de visualisatie roep ik een fijn gevoel in hen op en laat het door hun hele lichaam stromen. En dan hebben ze al een heel ontspannen gezicht, sommige met een zweem van een glimlach om hun lippen. En wanneer ze hun ogen open doen, dan is er een hele scala aan gevoelens te zien: verwondering, genot, ongeloof, geluk, tegenzin om naar de realiteit terug te komen. Ik laat ze altijd nog even zitten in die heerlijke relaxstoel en we keuvelen nog wat na terwijl ik stiekem nog een paar check vragen stel waardoor ze nog meer tot het besef komen wat er allemaal tijdens één behandeling veranderd is. Daar geniet ik het meeste van.

Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Ik heb er meerdere, maar één die echt direct uitgevoerd werd, is toen een 17 jarige jongeman voor vliegangst kwam. Hij bleek als onderliggende fobie claustrofobie te hebben. Mijn praktijk was toen op de eerste verdieping en we zijn met de trap naar boven gegaan. Na de eerste behandeling durfde hij samen met mij de lift te pakken. En na de tweede behandeling is hij alleen met de lift naar beneden gegaan. Zijn moeder heeft letterlijk met open mond naar hem staan kijken toen hij uit de lift stapte.
En dit is er maar één van een hele reeks.

Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Gisteren heb ik twee hele mooie behandelingen gedaan. De laatste dame verliet de praktijk met een serene glimlach op haar mond, ze bevond zich in een soort 'happy bubble' en was naast de EMDR behandeling ook heel blij me de coaching waardoor ze diverse 'openbaringen' heeft gehad. En vandaag heb ik een online cursus gekocht van de 'Hypnosekoning' van Nederland en ben daar heel blij mee. Want ja, ik heb een goede opleiding gehad, maar er is nog zoveel te leren daarin, men raakt nooit uitgeleerd.

Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Dit is een moeilijke vraag. Want als je mij 10 jaar geleden had gevraagd waar ik vandaag zou zijn, had ik dit niet zo kunnen verzinnen. Ik heb geleerd om het jaar voor jaar te bekijken. Altijd streven naar een beter volgend jaar dan dit jaar was en dat levert mij mooie resultaten op.

Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Ik heb veel te veel hobby's en veel te weinig tijd. Ik ben een knutselaar: fimo, kraaltjes, taarten versieren, nagelstyling, airbrushen, diamond painten, epoxy gieten en nog veel meer. Maar waar ik het liefst tijd vrij voor maak is lezen en een cursus volgen.

Waar word jij blij van?

Ik ben op een leeftijd waarin het besef is gekomen dat de simpele dagelijkse dingen meest plezier geven. Rustige avond op de bank, leuke film kijken, goed boek lezen, met vrienden videobellen (want corona!) en tijd doorbrengen met mijn dochters. Laatst was ik jarig en we hebben sushi gehaald (want corona!) en toen hebben de meiden daarna in de keuken cocktails gemaakt. Lemon meringue pie cocktail. Ik heb naar ze gekeken hoe ze in de keuken liepen te kibbelen en lachen en hoe we alle drie van de cocktail genoten hebben. Daar wordt ik niet blij maar gelukkig van!

Heb je een partner en/of gezin?

Zoals ik eerder vertelde, ik ben gescheiden. Heb wel 2 volwassen dochters waarvan nog 1 thuis woont. Ze volgen beide nog een opleiding. Afgelopen februari heb ik wel afscheid van mijn poes moeten nemen omdat ze erg ziek was. Ze was maar 8 jaar geworden. Ik mis haar heel erg, maar ben nog niet aan toe voor een volgende omdat ik de 'vrijheid' ook fijn vind. Daarom kijk ik nu kattenfilmpjes op YouTube. ;)

Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Ik heb diverse coaching trajecten gehad en het was altijd wel fijn want ik leerde nieuwe dingen over mezelf en in het algemeen. Heb ook wel bij een psycholoog gelopen in het begin van de scheiding en dat was ook heel fijn. Door met iemand over mn problemen te praten kon ik het wel allemaal op een rijtje zetten en besluiten hoe ik het verder wilde laten verlopen. Het heeft me heel veel geholpen.
Daarnaast heb ik tijdens de opleidingen op mij laten oefenen en dat heeft heel veel bijgedragen in het vormgeven van mijn leven nu. Ik kan het ook echt iedereen aanraden. Soms kan een buitenstaander je inzichten geven hoe je ook naar dingen kan kijken, iets wat jij alleen nooit had kunnen bedenken.

Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Nagelstyliste! Ik heb het ook een tijdje gedaan toen mijn dochters nog klein waren, maar door een acrylallergie moest ik er mee stoppen. Maar dat was toch wel één van de leukste dingen die ik gedaan heb en ik vind het heel erg jammer dat het niet meer kan, zelfs niet hobbymatig.

Wie vind je inspirerend?

Ik heb niet één persoon die mij constant inspireert. Het verschilt en het verandert. Momenteel ben ik op dagelijkse inspiratie video's van Bob Proctor geabonneerd. Het zijn video's over de wet van polariteit, wet van ritme, gewoontes, wet van relativiteit, dankbaarheid, affirmaties, acties enz. Ik kijk er iedere ochtend naar uit.

Jouw favoriete boek en boekentips?

Ik verslind de boeken van Dan Brown, de Da Vinci Code en alle andere, ik heb ze allemaal gelezen. Daarnaast lees ik heel veel self-help boeken. Als ik dingen niet geleerd heb, er geen ervaring mee heb of niet weet hoe ik het moet veranderen, dan koop ik een boek daar over zodat ik het wiel niet opnieuw uit moet vinden. Dat hebben anderen al gedaan en ik lees wel hoe dat moet.
Als ik één boek aan mag raden: 'Je kunt je leven helen' van Louise Hay! Zou op school verplicht moeten zijn, in de brugklas al! (zonder het 2e deel want niet iedereen gaat daarin mee en dat is ok. De rest is al heel wat als men dat op jonge leeftijd aanleert.)

Jouw favoriete film en waarom?

Ik heb niet echt een favoriete film, vind een hoop leuk. Maar het is altijd wel in het humoristisch/actie 'over the top' genre films. Die hard, True Lies, Lethal Weapon enzovoort. En ik kijk iedere december naar de Harry Potter herhalingen maar ook naar Sissi, the Keizerin, haha.

Jouw favoriete spreuk / quote?

Ik ben gek op spreuken en quotes. Mijn praktijk hangt er vol mee. Maar mijn favoriet is 'Wat je aandacht geeft, dat groeit.' Oftewel, waar je aan denkt, waar je mee bezig bent, waar je op focust, dat neemt jouw tijd in beslag, neemt je denken in beslag en beïnvloedt je resultaten. Dus denk aan positieve dingen en laat die groeien.

Wat is jouw missie?

Mijn missie is om zo veel mogelijk mensen te helpen. 'Iedereen' is niet haalbaar, maar ik wil zo veel mogelijk mensen helpen om van hun trauma's of fobieën af te komen zodat ze veel gelukkiger door het leven kunnen gaan.

Wat is jouw superkracht?

Een vriendin heeft ooit gezegd dat mijn 'superkracht' is om heel snel de zere plek te vinden. Ik kan snel tot de kern van het probleem doordringen en dat aanpakken zodat de rest automatisch mee verandert. Ik gooi vaak de eerste en tweede dominosteen om en de rest volgt. En mijn superkracht is dus om die eerste te vinden en niet ergens halverwege of aan het end iets te beginnen.

Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Maak die keus om je gelukkig te voelen. Het is jouw keus!
En het begint met waar je op focust, wat je aandacht geeft. Als je de hele dag alleen bezig bent met klagen over dingen die niet goed gaan, zal je je niet gelukkig voelen. Maar als je je focus legt op dingen die wel goed gaan, de mooie dingen die je overkomen, dan voel je je gelukkig. Wat je aandacht geeft dat groeit! Kijk naar wat je wel hebt, wees dankbaar voor wat je hebt in plaats van altijd verlangen naar wat je niet hebt!
Zo simpel is het.