Eén van de meest gestelde vragen is ‘hoeveel EMDR behandelingen heb ik nodig’. En mijn vast antwoord is: ik weet het niet.

In het, meestal telefonisch, gesprek vooraf krijg ik wel te horen wat op dat moment het meest dringend is. Echter, tijdens het intake gesprek komen er vaak nog meer storende gevoelens omhoog. Vaak uit het verre verleden.

Daarnaast, het is nooit te voorspellen hoe snel men op de behandeling reageert. Ik heb cliënten gehad waar 7 of 8 sets nodig waren en ook cliënten die heel verrassend na 3 sets al van hun rotgevoelens af waren. Ik heb zelfs één keer gehad dat al na 1set het vervelend gevoel weg was. Maar dat was wel een uitzondering tot nu toe!
Wat ik vooral kan zeggen is dat men, over het algemeen, zich na de behandeling beter voelt dan er voor! En dat deze transformatie ook blijvend is.

Mijn werkwijze

Ik maak voor de eerste keer altijd 2 afspraken. Want ik vind dat wanneer je met iets al 6 maanden, 2 jaar of 7 jaar mee loopt, dit niet in 1 behandeling op kan lossen! Dus maak ik gelijk 2 afspraken, met één week er tussen zodat we ‘in de flow’ blijven. En na de 2e afspraak bespreken we de vooruitgang en kan de cliënt zelf beslissen of ze nog 1 of 2 behandelingen bij willen boeken of dat het zo ok is voor nu. En dit is vooral mogelijk omdat men de verbetering gelijk voelt en de week erna kan het resultaat alleen maar nog beter worden.

EMDR is een snelle en effectieve behandelmethode. Na 2 tot 6 behandelingen kunnen resultaten behaald worden die de kwaliteit van je leven aanzienlijk verbeteren en je weer de vrijheid geven om dingen te doen die je een hele tijd niet meer gedaan hebt.

Ben jij zover dat je in jezelf wilt investeren en je vrijheid terughalen? Bel of mail voor een vrijblijvend gesprek over wat ik voor je kan doen: contact.