De ‘Het is oké’, de campagne van de Rijksoverheid is weer regelmatig op de televisie. Dat doet mij goed. Want veel mensen schamen zich er voor, vooral de groep oudere migranten. Bij hen leeft de schaamte nog want als je naar een psycholoog gaat, dan ‘ben je gek’. Erg ouderwetse, maar nog steeds een heersende opvatting.
Maar zij zijn niet de enige groep, ook jongeren vinden de stap om er voor uit te komen moeilijk. En iedereen houdt het voor zich, ze praten er niet over en zakken verder weg in die put en angst die ze hebben. Terwijl dat de eerste stap is: praat er over, vertel wat er gebeurt. Behalve dat je dan gaat merken dat je echt niet de enige bent, lucht het ook op. En je kan stappen zetten om beter te worden.
Vooral als oudere kan je een goed voorbeeld zijn. Het is niet altijd rozengeur & maneschijn, er zijn ook moeilijke tijden en dat is geen schande. Soms komen we in de knoop te zitten met onszelf, of we maken iets mee wat onze wereld op z'n kop zet. Maar het kunnen ook dingen zijn die simpel lijken maar een hele diepe indruk op iemand anders kunnen maken. Woorden doen wel degelijk pijn!

Maar er is heel veel hulp!

Dus het is oké, praat er over en onderneem stappen om weer beter te worden. Laat zien dat het geen schande is om soms hulp te vragen, vooral als we er zelf niet uitkomen.
Onderstaand kan je de campagne video van de Rijksoverheid bekijken waarin al aangegeven wordt dat mensen last hebben van zeer verschillende dingen. En dat is oké, zo lang je er maar iets aan doet, er niet lange tijd meer blijft lopen.

En bedenk dat buiten de reguliere geestelijke zorg, die zwaar overbelast is en lange wachttijden heeft, is er een heel uitgebreid arsenaal aan coaches, behandelaars daar buiten, die net zo goed zijn of zelfs beter! Ja, het vraagt vaak wel om een financiële investering, in jezelf, in je gezondheid, waar dan je partner, kinderen en ouders en collega’s ook profijt van hebben.
Meer info op: www.heyhetisoke.nl

EMDR

Zelf behandel ik mensen met diverse trauma’s en fobieën: vliegangst, claustrofobie, hoogtevrees zijn de meest voorkomende fobieën in mijn praktijk en bevallingstrauma, relatietrauma (als je vorige partner je bedrogen heeft of erger: mishandeld en misbruikt).
Ik werk met EMDR (Eye Movement Desenzitation and Reprocessing), een behandelmethode die snel, succesvol en vooral blijvend resultaat kan leveren. Een enkelvoudige trauma kan over het algemeen daarmee in 3 behandelingen verholpen worden.

En wellicht vraag je je nu af: en kan je dat allemaal met dezelfde methode behandelen? Bevallingstrauma en hoogtevrees? Het zijn allemaal verschillende problemen dus hoe komt het dat EMDR overal voor ingezet kan worden?
Ja dat kan! Want een trauma en fobie is een gevolg van iets wat eerder gebeurd is, het zijn symptomen. En symptoombestrijding heeft op de lange duur geen nut, het geeft geen blijvend resultaat! Met EMDR behandelen we de oorzaak, oftewel we gaan naar de gebeurtenis(sen) die deze trauma of fobie veroorzaakt hebben en dat behandelen we. En met veel succes!
EMDR is een ‘doe’ behandelmethode. Er wordt niet maanden lang alles herkauwd. Sowieso lost alleen praten een trauma of fobie of angst op. Praten en logisch nadenken doen we met een ander deel van de hersenen dan waar de trauma zich bevindt. Ik geef vaak het voorbeeld dat wanneer je in de woonkamer zit en het koud hebt, de verwarming in de logeerkamer aanzetten en de deur dicht houden, gaat je woonkamer niet opwarmen. 😉
Met EMDR werken we in het deel waar de trauma zit, waar de gevoelens niet goed verwerkt zijn door een blokkade in het verwerkingsproces. Door die blokkade weg te halen, kan het verwerkingsproces opgestart worden en de trauma wordt echt verwerkt, voor altijd!
Onderstaand een testimonial van iemand die ongeveer 30 jaar geleden binnen 2 dagen twee bijna doodervaringen had meegemaakt, voor en tijdens haar bevalling.

Ik ben op Valeria toegestapt omdat ik meerdere keren te horen had gekregen van oa een mindfulness coach en een gezinstherapeut dat ze nog veel verdriet bij mij zagen.

Zelf dacht ik altijd dat ik mijn bijna doodervaring wel verwerkt had. Dit is al 30 jaar geleden nl gebeurt en had toendertijd ook heel veel eraan gedaan waaronder psycholoog, psychiater, haptonomie.

Maar toch als dat tegen mij gezegd werd voelde ik inderdaad enorm verdriet.

Zo heb dus ik de stoute schoenen aangetrokken en ben naar Valeria gegaan,
De klik met haar was er meteen, ik voelde me enorm op mijn gemak bij haar. Heel belangrijk is dit. Je moet of je gaat je toch helemaal geven aan iemand die je niet kent.

Ik ben 3 keer bij haar geweest, het was echt niet normaal wat een verdriet er nog uitkwam, tijdens de sessies. En toch heb ik het als heel prettig ervaren. Ik ging echt verlicht de deur uit. Ik zelf dacht al heel veel te weten en te kunnen, maar de tools die Valeria me gegeven heeft hebben mij weer veel rijker gemaakt.

Op de pagina ‘Ervaringen’ kan je nog meer verhalen lezen.
En als je denkt, ja, ik heb hulp nodig, neem contact met mij op, of met een andere gespecialiseerde EMDR behandelaar. Maar een afspraak om het te bespreken, stel je vragen! En neem de beslissing om er wat aan te doen. Het is oké!

Geloof me, je bent het waard!

Hoe kan ik jou helpen? Laat het me weten, stuur een bericht naar me.