Een aantal weken gelden ben ik door een wat oudere dame gebeld met wat vragen. Zij vertelde dat ze haar hele leven zich ‘niet gezien’ voelde, dat mensen vaak hun zorgen bij haar dumpten maar wanneer zij ergens mee zat, had niemand aandacht voor haar. Zelfs haar echtgenoot behandelt haar niet gellijkwaardig, terwijl ze geschoold is en slim en helemaal bij de tijd.

Kan EMDR helpen?

Ze vroeg of ik haar met EMDR kon helpen zodat ze zich beter kon voelen zonder haar hele leven (en huwelijk) overhoop te halen.
We hebben 2 afspraken gemaakt en tijdens de eerst behandeling zijn we teruggegaan naar een gebeurtenis toen zijn 13 jaar was! Zij was zelf heel verbaasd want bewust had ze niet door dat ze daar nog mee zat. En na de behandeling zat ze nog heel verdwaasd in de stoel te overdenken hoe snel dit naar voren was gekomen en hoe snel dit ook was getransformeerd in neutrale gevoelens.

Na een week kwam ze terug en het ging al stukken beter met haar. Toen hebben we een andere gebeurtenis, ze was toen halverwege haar 20er jaren, aangepakt. Dit kon ze zich nog als de dag van gisteren herinneren en de gevoelens kwamen ook heel snel omhoog. En dit heb ik ook met EMDR behandeld. Al na de behandeling voelde ze zich anders, beter. Maar omdat het allemaal zo snel en voorspoedig ging, vroeg ze zich wel af of dit wel blijvend was. Ik heb geprobeerd haar te overtuigen dat dit inderdaad blijvend was, deze gevoelens zijn nu verwerkt. Wat natuurlijk niet betekent dat er geen nieuwe herinneringen kunnen opduiken of nieuwe gebeurtenissen ongemak kunnen veroorzaken.

En afgelopen week heb ik van haar gehoord. Ze heeft mijn voicemail ingesproken. Ze meldde dat ze sommige dingen makkelijker naast zich kon neerleggen en ze voelde zich ‘heel goed’ en ze ‘kon merken dat het haar aan alle kanten goed heeft gedaan’ en ze was me ‘heel erkentelijk’.
En zo een bericht doet MIJ dan weer goed! Want daar doe ik dit werk voor. En met iedere succesvolle behandeling ben ik heel blij, maar met deze was ik bijzonder blij want deze oudere dame was al 71 jaar!

En zo zie je maar: het is nooit te laat om in de kwaliteit van je leven te investeren! Want je bent het waard! Vind je niet?