Eén van de vragen die, tot mijn verbazing, regelmatig gesteld worden is of ik garantie op de behandelingen geef.

In het begin stond ik met een mond vol tanden te stotteren maar tegenwoordig weet ik daar het antwoord op.

Garantie?

In onderstaande video ga ik daar op in. Maaaarrrrr, voor diegenen die geen zin hebben om de video te bekijken, hier een korte samenvatting van de video:

Eerst een vraag: als jij bij de huisarts naar binnen stapt, en hij schrijft wat pillen uit, vraag je dan ook of die garantie geeft dat ze goed werken? Of laat je je naar huis sturen met de opmerking 'Probeer deze maar en als het niet werkt, kom dan maar terug.'

Natuurlijk geef ik geen garantie, want de behandeling hangt niet alleen van mij af. Het hangt ook af van hoe de cliënt reageert en dingen verwerkt. En daar heb ik geen invloed op helaas. Hangt ook af van met hoeveel problemen men hier binnen komt, hoe lang ze er al mee lopen enz. Wanneer iemand al 25 jaar met een trauma rondloopt, dan is de kans dat het na 1 behandeling verholpen is een stuk kleiner. En jonge mensen hebben ook minder meegemaakt, minder trauma's dan mensen met middelbare leeftijd. Die lopen al langer mee, en die hebben (als ze al een probleem hebben) diverse trauma's opgelopen, dus hebben meerdere behandelingen nodig. Helaas stoppen ze regelmatig te vroeg, ook om diverse redenen.

Maar mijn ervaring is dat men bijna altijd beter de deur uitgaat dan dat ze bij mij binnengekomen zijn! En dat is toch al een heel mooi vooruitzicht? Of niet?

Ik antwoord tegenwoordig ook meestal met: 'Ja, ik geef net zo veel garantie als je huisarts of een ziekenhuis op een behandeling. OK?'

 

 

Maar ik ben wel benieuwd: wat vind jij er van?

Laat een bericht achter met jouw mening.