EMDR en kinderen

EMDR therapie is door een redelijk ‘simpel’ protocol ook, maar vooral geschikt voor kinderen! Binnen een paar uur kunnen al aanzienlijke verbeteringen bewerkstelligd worden! Waarmee de toekomst van zo een jong persoon er veel beter uit ziet dan wanneer ze rond blijven lopen met een trauma die door de jaren heen alleen maar erger wordt totdat het moment komt dat het iemand z'n leven helemaal ontregelt.

EMDR wint steeds meer aan populariteit, het wordt steeds vaker ingezet voor angststoornissen, trauma's, PTSS  enz. Omdat het werkt! En daarom wordt er steeds meer onderzoek naar gedaan door diverse universiteiten en gezondheidsinstanties.

"Vooral EMDR blijkt goede resultaten op te leveren bij kinderen met PTSS, zegt klinisch psycholoog Carlijn de Roos. Met haar collega's onderzocht ze ruim honderd kinderen met een traumatische ervaring. "Zo'n 90 procent bleek een paar uur na de EMDR-behandeling al klachtenvrij te zijn of in ieder geval minder last te hebben.""

In tegenstelling tot diverse andere therapieën is een EMDR traject vaak een redelijk kort traject. Binnen een aantal behandelingen kan een trauma, definitief en blijvend verwerkt worden. Het is tevens ook een 'doe' therapie. Er wordt niet eindeloos over de gebeurtenis die de trauma veroorzaakte gesproken, maar  de ogen en daarmee de hersenen worden ook gelijk aan het werk gezet, waardoor er snelle en verrassende resultaten bereikt kunnen worden. En de behandelde trauma is dan ook eens en voor altijd verwerkt!

Dus blijf niet te lang met een trauma rondlopen maar maak een afspraak en laat je behandelen. Je toekomst ziet er dan gelijk stukken beter uit, zeker van zulke jonge kinderen!

NOS artikel

Onderstaand tref je een link naar het verhaal van een 9 jarig meisje met PTSS, door een overval veroorzaakt. En met behulp van EMDR verholpen!

Artikel: Binnen een paar uur van trauma af met EMDR