Onderstaande spreuk kwam deze week weer eens bij mij langs.

En ik bedacht hoe waar dat is, en hoe mensen de effecten van dankbaarheid onderschatten.

Dankbaarheidsboekje

Ik heb heel lang geleden van het Dankbaarheidsboekje gehoord. Bij Oprah! Zij vertelde dat ze iedere dag 5 dingen opschreef waar ze dankbaar voor is. En ik heb het zo af en aan ook geprobeerd, zonder op de resultaten te letten.

Fast forward ongeveer 13 jaar, toen ik zelf in een donkere periode zat en dit in een nieuw jasje weer in min leven verscheen. Ik ben het weer gaan doen en ik heb ook meer over dankbaarheid in het algemeen gelezen.

Een aantal punten waarom je een Dankbaarheidsboekje zou willen bij houden:

    • Juist in je moeilijke tijden is het belangrijk om ook op de positieve dingen in je leven te focussen zodat je niet dat zwart gat van negativiteit ingezogen wordt.
    • Door op het positieve te focussen, trek je ook meer positieve dingen aan en je zal je beter voelen. Waar je je op focust, dat groeit!
    • En wanneer je met dankbaarheid / positiviteit bezig bent voordat je in slaap valt, dan neem je dat gevoel ook me in je nachtrust en je wordt ook weer beter gestemd wakker.
    • En hoe leuk kan het zijn dat je na een aantal jaren weer eens terugleest hoe het met je ging. Met name wanneer je weer in een goede flow zit en je terugkijkt, dan kan je daar ook nog eens dankbaar voor zijn!

Tegenwoordig lig ik voor het slapen gaan nog even mijn dag door te nemen en bedenk wat allemaal goed is gegaan en waar ik dankbaar voor ben. En dat slaapt heerlijk!

Probeer het eens zelf.

Net zo lang aan dingen denken waar je dankbaar voor bent, tot je in slaap valt. En merk de volgende dag op hoe heerlijk je geslapen hebt en hoe positief je wakker wordt.

Laat hier onder een bericht achter hoe het gegaan is. Dank je wel.