Afgelopen jaar was weer een mooi jaar in mijn praktijk in Rotterdam. Ik heb mooie cliënten mogen behandelen en er zijn mooie resultaten behaald.
Ik wil in dit bericht een kleine, exclusieve selectie met jullie delen.

Bevallingstrauma, seksuele trauma, relatietrauma en vele andere trauma’s. Ze kunnen heel goed behandeld worden met EMDR. Je voelt het resultaat direct en het is ook blijvend. Dit is wetenschappelijk bewezen! Onderstaand tref je mijn Top 5 beste ervaringen met EMDR van mijn cliënten in het afgelopen jaar aan.

Hier volgen ze, in willekeurige volgorde.

Denise (seksueel misbruik)

Denise kwam bij mij omdat ze problemen had op seksueel vlak met haar partner. Bij bepaalde handelingen, kwamen verschrikkelijke herinneringen omhoog en ze sloot zich volledig af. Toen dit haar relatie kostte en ze op iemand anders verliefd werd, heeft ze de stap genomen om er wat aan te doen. Na geïnformeerd te hebben in haar omgeving, kwam EMDR als suggestie er uit en zo kwam ze bij mij.
Onderstaand haar verhaal.

“Na jarenlang alleen rond gelopen te hebben met mijn 'geheim ' van jarenlang seksueel misbruik in mijn jeugd werd het tijd om dit aan te pakken omdat ik in relaties vast liep (ondanks dat deze relaties met vrouwen was) en mijn contact met mannen moeilijker werd. Ik had altijd onrust, altijd het gevoel dat ik achterom moest kijken, met fysieke aanraking kreeg ik van binnen enorme error ondanks dat ik zelf van een goede knuffel hou had dit zelfs invloed op mijn benadering naar mijn vrienden toe waardoor ik nooit ECHT op mijn gemak was.

In het verleden heb ik voor een ander trauma EMDR gehad en was daar zeer over te spreken, dus ook nu dacht ik laat ik investeren in mijzelf en ben ik opzoek gegaan naar een EMDR coach om mijn seksueel misbruik aan te pakken. Ik kwam uit bij Valeria en wat ben ik ontzettend dankbaar dat ik dit met Valeria heb kunnen doen, na mijn eerste behandeling waarin we direct de diepte in zijn gesprongen met mijn heftigste herinnering waarbij ik uiteraard heel emotioneel werd en veel dingen los kwamen merkte ik al direct in de week die volgde een verandering in mijzelf dat was vooral meer rust.

Valeria gaf tips mee, en ook oefeningen voor die week daar ben ik mee aan de slag gegaan en waarbij ik gewend was dat ik errors kreeg in sommige situaties kwamen die nu niet, ik begreep er niks van en zat er eigenlijk op te wachten omdat het na al die jaren vreemd voelde dat het nu rustig bleef. De 2 afspraken die volgde gingen meer over het hier en nu. Ook hier weer tijdens de behandeling een hoop verdriet en emotie maar al voordat je de deur uit bent bij Valeria voel je de rust in jezelf.

Deze 3 behandelingen hebben ervoor gezorgd dat ik mijn mannelijke vrienden gewoon een knuffel kan geven zonder errors, dat ik zonder het gevoel te moeten hebben achterom hoef te kijken als ik buiten ben, en heb ik nu in mijn nieuwe relatie rust ook qua intimiteit. Kortom deze investering in mijzelf is het meer dan waard geweest en ook nu denk ik weer na EMDR (net als jaren geleden) had ik het maar eerder gedaan. Kan nu met veel meer rust en dichter bij mijzelf mijn leven leiden waar ik mij prettig bij voel.

Ik raad iedereen Valeria aan met wat voor trauma dan ook, Valeria luistert goed, is eerlijk, duidelijk, en kan echt een wonder verrichten om mensen meer rust te geven. Heel, heel dankbaar ben ik.”

Anita (uiteindelijk seksueel misbruik)

Anita kwam bij mij omdat zij geen balans kon vinden tussen super blij en erg verdrietig of boos. Ze moest telkens zichzelf kalmeren en opvrolijken en dat kostte haar veel energie. Al na de eerste behandeling had zij veel meer rust in haar hoofd maar vooral in haal gevoelens. In plaats van hoge pieken en diepe dalen was alles milder geworden en werd het makkelijker en fijner voor haar.

“Als ik onder menigte was, was ik super blij, erg aanwezig en gezellig. Ik hou van diepe gesprekken voeren en luister ook graag naar mijn vrienden als ze ergens mee zitten. Ik hou ook van grappen maken. Op school was ik een ster in spreekbeurten en presentatie. Ik vind het leuk als ik andere blij kan maken, met woorden of met cadeautjes.

Wanneer ik alleen ben, voel ik me tot aan mijn botten toe verdrietig. Zo intensief verdrietig. Anita in menigte en Anita alleen zijn totaal twee verschillende personen. Anita in menigte is super blij en Anita alleen intensief verdrietig. Er zat geen balans in mijn gevoelens.

Ik heb dit heel lang volgehouden, maar op één of ander manier had dit ook invloed op mijn werk. Zat vast zowel privé als op mijn werk. Via loopbaancoach ben ik bij Valeria terecht gekomen. Ik had op de site gekeken naar EMDR behandeling. Het voelde net alsof dit een stap was om verder te kunnen met mijn leven. Ik zat letterlijk vast.

Eerste behandeling was echt heftig. Ik wist niet waar het verdriet vandaan kwam. We gingen terug naar mijn jeugd. Ik ben toen ik 10 jaar was misbruikt. Alleen ik had het niet door. Ik voelde ook niks hierover. Althans dat dacht ik. Tijdens de sessie kwam zoveel verdriet en boosheid naar boven. Ik wist echt niet dat zoveel verdriet en boosheid in mij zat.

Tweede en derde sessies waren minder heftig, omdat alles bij de eerste sessie eruit kwam. Ik ben blij dat ik de EMDR behandeling heb gedaan. Mijn intense verdriet is weg. Ik word vrolijk en tevreden wakker. Door de behandeling Is de afstand tussen Anita in menigte en Anita alleen, kleiner geworden.”

Francis (bevallingstrauma)

Francis kreeg een mail van Ouders van nu, waarin het ging over het hebben van een trauma na een heftige bevalling en de klachten die je dan kunt hebben. Ze kon bijna het hele lijstje afvinken. Moeilijke zwangerschap, heftige bevallen en de eerste weken er na, diverse klachten in de jaren daarna. Zij heeft lang gedacht dat het ‘er bij hoorde’, de combinatie van kind, fulltime baan en perfectionisme. Nu ze wist dat er wat aan gedaan kon worden, sprak het vooruitzicht om binnen een paar behandelingen haar aan en ze nam contact met mij op.
Onderstaand haar mail na de behandelingen.

“Ik ben al ruim 5 jaar geleden bevallen van mijn zoon. Mijn zwangerschap, bevalling en eerste week waren heel heftig. Met mijn zoon is alles helemaal goed gekomen gelukkig maar ik heb 5 jaar lang allerlei lichamelijke en geestelijke (vaak onverklaarbare) klachten gehad.

Ik kreeg laatst een mail van Ouders Van Nu waarin een stuk stond over het hebben van een bevallingstrauma met de daarbij voorkomende klachten. Kon bijna alle klachten afvinken. In het bericht stond een link naar emdr- therapie en zo kwam ik op de site van Valeria. In 3 behandelingen van je trauma af, zo stond er.

Ik ben mij er wat in gaan verdiepen en besloot Valeria een mail te sturen of zij mij kon helpen. Valeria wilde mij daar graag over bellen en zo kwamen we tot 3 afspraken omdat zij verwachtte dat zij mij zeker kon helpen.
Het contact met Valeria over de telefoon was al erg fijn en bij de eerste afspraak voelde ik mij meteen op mijn gemak. Ik was erg emotioneel en onrustig maar voelde mij tijdens de afspraak al kalmer worden. Na die eerste afspraak voelde ik mij al zoveel lichter en was ik zo blij dat ik hieraan begonnen was!

De tweede afspraak was ook heel fijn en daarna waren eigenlijk de grootste lasten van mij afgevallen. De derde afspraak was eigenlijk de puntjes op de i zetten.
Ik wou dat ik dit 5 jaar geleden had gedaan! De last is van mijn schouders gevallen en ik voel mij weer licht en energieker dan ooit! Ik wist niet dat emdr- therapie dit kon doen. Ik raad het iedereen aan om met een trauma naar Valeria te gaan.... ze heeft mij echt zo goed geholpen! Sta nu zo anders in het leven dan een paar weken terug, alleen maar lof!”

Ramona (relatietrauma)

Ramona gaf aan dat traumatische gebeurtenissen met mannen uit het verleden haar nog dagelijks verdrietig maakten en het bemoeilijkte ook haar huidige relatie. Alhoewel ze altijd wel voor zichzelf op kwam, trok ze toch regelmatig het verkeerde type mannen aan. Na de behandelingen staat ze veel steviger in haar schoenen en haar huidige relatie is daardoor ook beter geworden.

“Jaren terug heb ik in een "abusieve" relatie gezeten met een narcist, waarin ik gemanipuleerd en geslagen werd.
Na het altijd in een doofpot gestopt te hebben, niet wetende dat het me heeft beschadigd, merkte ik toch dat ik een trauma had en waar ik dagelijks aan getriggerd werd.
Ik ervaarde de behandeling als heel fijn. Na 2 behandelingen merkte ik al dat ik anders naar de situaties keek en dat het me niet meer zoveel deed als normaal.

Het resultaat is dat ik mijn trauma's heb verwerkt, en dat mijn gevoel er anders bij is. Ook al zou ik nog ooit in bepaalde situaties belandden, zou mijn gevoel over mijzelf en waarde nooit veranderen, en dat is wat ik nou juist nodig had. Ik sta enorm sterk in me schoenen erna, wat heel erg fijn is.
Zou willen dat ik dit eerder had gedaan.
Iedereen met een trauma of angst, zou ik doorverwijzen naar Valeria, ze heeft mij een erg fijn gevoel gegeven en super goed geholpen.
Hartstikke bedankt voor de fijne hulp!”

Laura (bevallingstrauma)

Laura had ook een traumatische bevalling waar ze na jaren nog steeds last van had ondanks gesprekken met de huisarts, psycholoog en yoga en mindfulness lessen. Ze kon oa de video van de kraamtijd niet bekijken zonder heftige gevoelens.
Onderstaand haar bericht na 3 EMDR behandelingen.

“Hoi Valeria,
Bedankt voor jouw e-mailtje.
Bij deze wil ik direct doorgeven, dat ik afgelopen week de geboorte kraamtijd film heb bekeken zoals we hadden afgesproken tijdens de laatste sessie. Ik werd voornamelijk heel emotioneel (maar dan op de positieve manier van ontroering om te zijn hoe mooi het was om een kleine baby te krijgen).
En daarnaast voelde ik op bepaalde momenten medeleven richting mij zelf. Medeleven omdat ik weet hoe onzeker en rot ik mij toen in die tijd voelde.

Voorheen als ik naar deze beelden keek, werd ik voornamelijk onrustig en gestrest of voelde ik direct een druk op mijn borst en kreeg ik het warm (lichte paniek aanval). En dat had ik nu gelukkig niet! Voor mij dus wel een groot verschil!
En ik denk voor jou goed om te weten.
Ik ben zeer benieuwd hoe mijn gevoel zal zijn op de langere termijn.
Ik hou je hiervan op de hoogte.”

Linda (bonus – faalangst/perfectionisme)

Ik heb deze laatste nog bijgesloten want wil ook meegeven dat het niet altijd een spectaculaire verandering is. Soms zijn de veranderingen subtieler en pas na een tijdje te merken. En soms merk je het niet eens zelf maar je omgeving wel.
Linda kwam bij mij omdat zij veel last had van actieve faalangst/perfectionisme. Al heel haar leven. Zij wilde daar graag iets aan doen via een zoals ik op mijn website noem ‘Rotterdamse’ aanpak.

“Hoi Valeria,
Het heeft even geduurd, maar hierbij alsnog een berichtje van mij.
Ik vind het (nog steeds) lastig om zelf concreet te zeggen wat EMDR mij heeft opgeleverd, omdat mijn ´probleem´ ook best complex is. Heb last van faalangst en ik voel me vaak niet goed genoeg. Ik heb het daarom (nogmaals) aan mijn man gevraagd of hij verschil ziet na de behandelingen bij jou.

Hij merkt duidelijk verschil met hoe ik om ga met dingen in vergelijking tot een paar maanden terug. Ik blijf minder in dingen hangen, vooral werk gerelateerd ziet hij daarin verbetering. Ik ben minder snel geïrriteerd en minder snel boos. Ook vindt hij dat ik krachtiger ben.

Het klopt inderdaad dat ik me bepaalde zaken wat minder persoonlijk aantrek. Ik heb afgelopen tijd ook behoorlijk duidelijk mijn grenzen aangegeven op mijn werk. Daarnaast heb ik ook in mijn hoofd besloten dat ik pertinent niet meer op bij deze werkgever blijf werken. Ik ‘mag’ nu ook van mezelf actief op zoek naar een andere baan, omdat ik ook zelf vind dat het beter kan en ik beter verdien. Voorheen hield ik me steeds ‘vast’ aan het idee dat ik nu eindelijk een vast contract heb, maar dat voelde tegelijkertijd als een soort strop om mijn nek.

Dat is dus inderdaad een grote vooruitgang, maar het gaat nog steeds met ups en downs.
Soms heb ik opeens alle vertrouwen in mezelf en de andere dag niet. Dat hoort er natuurlijk ook wel bij en nu ik het zo op papier zet, voel ik ook echt wel dat er een knop in mijn hoofd om is.
Kortom, ik heb zeker baat bij jouw behandelingen, maar ik voel ook dat het een proces is wat nog onbewust doorwerkt na die 3 behandelingen. Het heeft niet alles waar ik tegenaanloop in een keer ‘opgelost’, maar het heeft mij wel geholpen om weer een stuk verder te komen.

Zou jou zeker aanbevelen bij anderen. Ik voelde me vanaf het eerste telefonische contact al op mijn gemak bij jou. Je legt heel goed uit wat je kunt verwachten tijdens een behandeling en erna. Je nam mij daarin echt in kleine stapjes mee, wat ik als heel prettig heb ervaren. Dat maakte het voor mij ook makkelijker om me kwetsbaar op te stellen en in de behandeling tot de kern te komen.
Groetjes en nogmaals hartelijk dank voor alles”

Wil jij in de lijst in 2022?

Dit was een kleine selectie uit de verhalen van de mensen die een bericht gestuurd hebben na de behandeling. Er zijn nog ontelbare verhalen die nooit verteld zullen worden omdat mensen zich vaak schamen voor wat hen overkomen is. En dat is heel jammer want dat hoeft niet, maar ik heb respect voor hun keus.
Ik ben wel blij met de dames van bovenstaande verhalen, want hoe fijn is het om iets te lezen, wellicht jezelf daarin te herkennen en te beseffen dat er wat aan gedaan kan worden!
Wil jij er meer over weten, jouw trauma bespreken om te kijken of dat ook aangepakt kan worden, stuur me een bericht en we maken een bel afspraak.

If not now, then when?

*De namen zijn pseudoniemen, de resultaten zijn 100% echt!