Begin je dag goed, doe de Zonnegroet!

De zonnegroet is een vaste serie yoga oefeningen uit het oude India. Je traint de spieren en gewrichten waardoor de houding en de balans verbeteren. Het regelmatig beoefenen van de Zonnegroet is goed voor het zenuwstelsel, de spijsvertering, hormoonstelsel en versterkt de geestkaracht. Van origine wordt hij ‘s morgens beoefend, tijdens het opkomen van de zon, maar voor de moderne mens van tegenwoordig is het wellicht praktischer om hem te doen voordat men met de dag begint. Hierdoor begint je dag energiek en voel je je erg goed.

Begin rustig en doe de oefening 3 keer (per been!) en voer het, in der loop van de tijd, op naar 6 tot 20 keer (per been).
Ik kan je aanraden om eerst de onderstaande video goed te bestuderen en de bewegingen te leren en doe daarna met de video mee. Op den duur kan je de verschillende houdingen in een vloeiende beweging, met eventueel een relax muziekje, uitvoeren.

4 voordelen om de Zonnegroet iedere ochtend te doen:

1. De Zonnegroet zorgt voor een goede doorstroming van de energie door het lichaam en het stimuleert de bloedsomloop, waardoor je de dag energiek begint.
2. Je wordt soepel en flexibel door het rekken tijdens de oefening. Je spierstelsel en je zenuwstelsel worden aangesproken.
3. Je organen moeten harder werken tijdens de oefening, en je immuunsysteem wordt gestimuleerd. Tevens worden de organen tijdens de verschillende houdingen gemasseerd wat goed is voor de spijsvertering.
4. De Zonnegroet werkt zeer ontspannend. Door de combinatie van concentratie en bewegingen ontspan je maar je begint toch de dag met meer energie. Tevens helpt het ook om beter te slapen.

Balans:

In een gezond lichaam hoort ook een gezonde geest. Een gezonde geest die zorgt dat je met een goed gevoel in het heden staat en daarvan voluit kan genieten. Echter, wanneer je met allerlei onverwerkte gevoelens uit het verleden zit, is dat een stuk moeilijker.

Maar daar zijn ook oplossingen voor en één daarvan, en volgens mij de beste, is EMDR. Met EMDR kan je trauma's in het verleden opgelopen of een hele scala aan fobieën binnen een aantal behandelingen verhelpen. Kijk bij Behandelingen, en dan vooral bij de 9e tegel naar voorbeelden wat allemaal behandeld en dus verwerkt /verbeterd kan worden.

En nu aan de slag en geniet er van!

Namasté