Verhalen uit mijn praktijk

De afgelopen jaren heb ik met veel voldoening als traumacoach gewerkt. En wanneer ik dit aan mensen vertelde dan dachten de meeste gelijk aan mensen die misbruikt zijn, veteranen uit de oorlog die verschrikkelijke dingen gezien hebben of meegemaakt hebben of iets dergelijks. Dus heb ik hier een aantal verhalen uit de praktijk verzameld.

Want mijn werkveld is veel ruimer! Wanneer iemand in het verleden iets traumatisch heeft meegemaakt en hij of zij hebben er in hun later leven nog last van, dan heb je een trauma opgelopen oftewel PTSS (post traumatische stress stoornis).

Ik heb relatief veel dames in mijn praktijk gehad die zich op volwassen leeftijd beperkt voelden door hun opvoeding. Het kan dus voorkomen dat je nog steeds de stemmen van je ouders hoort, dingen die ze vroeger altijd tegen je gezegd hebben: ‘je bent waardeloos’, ‘je kan niks’ om maar wat te noemen. Vrouwen die zich niet gezien voelen, dat ze er niet toe doen en soms zelfs niet gewenst zijn.

En als je je trauma niet verwerkt, er niks meer mee doet dan ergens achterin je hoofd in een ‘la’ probeert te verstoppen, dan gaat die trauma zich in je lichaam nestelen en je zult in de loop der tijd last krijgen van allerlei kwaaltjes.

Van Trauma naar Herinnering

In onderstaand boekje heb ik een aantal verhalen uit de praktijk verzameld ter illustratie wat ik allemaal tegenkom en wat er allemaal mogelijk is. En dit is maar ‘de top van de ijsberg’.

De meeste namen zijn pseudoniemen, want niet iedereen vindt het fijn om hun verhaal zo openbaar te vertellen. Maar dat mag de waarde van de verhalen en resultaten niet drukken.van Trauma naar Herinnering

 

 

Wil je meer verhalen uit de praktijk lezen, schrijf je in voor mijn emaillijst en dan kan je het gelijk downloaden!

Klik op het boek.

Ik wens je veel leesplezier!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial