Van Fobie naar Vrijheid

Gepubliceerd door Valeria op

Een fobie is een aandoening wanneer een overmatige angst voor heel specifieke zaken of situaties, niet in verhouding staat tot de reële ‘bedreiging’. Deze angst kan in mindere of meerdere mate het leven beheersen.

Een spinnenfobie zal voornamelijk opspelen bij het zien van een spin (echt of op een foto). Smetvrees of pleinvrees kunnen een leven totaal beheersen. Soms zelfs met gevolg dat iemand in de steek gelaten wordt door familie en geliefden.
Overigens, niet alle angststoornissen noemen we fobieën.

Diverse categorieën van fobieën

Er zijn diverse indelingen van angsten/fobieën.
* Sociaal – iedere sociale fobie en angst
* Ruimtelijk – hoogtevrees, pleinvrees, rijangst, enz.
* Natuur- dieren, insecten, onweer, water, natuurverschijnselen, enz.
* Lichamelijk- naaldangst, verwondingsangst, bloedangst, enz.
* Overig- alle angsten en fobieën die niet tot een van de bovenstaand categorieën behoren.

Uit onderzoek blijkt dat een fobie ver in het verleden is opgelopen en de angst heeft, voor de patiënt bekend, een duidelijk begin. De angst is na een specifieke gebeurtenis ontstaan.
Bijvoorbeeld: een fobie voor katten kan ontstaan wanneer je als klein kind door een kat gekrabbeld wordt. Een kind van bv 2 jaar kan dat niet correct plaatsen. Het zal, als er nooit wat aan gedaan wordt, deze gebeurtenis inprenten en altijd bang blijven voor katten.
Daarnaast kan een fobie ook aangeleerd gedrag zijn. Wanneer bv een moeder iedere keer een gil slaakt en paniekerig wordt als ze een spin ziet, zullen haar kleine kinderen dat gedrag overnemen.

Gelukkig zijn beide gevallen goed te behandelen. EMDR kan hulp bieden bij alle bovenstaande fobieën.

En wat nu?

Maak een afspraak om in 3 behandelingen van je fobie af te komen!

Fobie traject: € 360,-

Dit is een kort traject van 3 behandelingen van 1,5 à 2 uur. Ik plan ze met een tussenpoos van 1 week. Tijdens de eerste afspraak vindt het intake gesprek plaats en pakken we gelijk het probleem aan. In de tweede behandeling pakken we het probleem nogmaals aan, wellicht uit een andere invalshoek. Tijdens de derde behandeling kijken we naar de toekomst. Hoe om te gaan met een soortgelijke gebeurtenis in de toekomst, zonder weer een fobie te ontwikkelen.

If not now, then when?

Het traject, de sessie, dient u vooraf te betalen door het volledig bedrag over te maken naar de bankrekening van Valeria Cabi – coach, of gelijk per pin te voldoen.

De behandeling wordt niet door de verzekeraars vergoed.

Bij annulering binnen 24 uur voor de geplande afspraak, zal ik de consultprijs toch factureren!
Hier vind je een redelijk uitgebreide lijst met geregistreerde fobieën.

Volg, deel of like op:
Categorieën: Home

Valeria

Ik werk als gecertificeerde EMDR trauma coach. Ik help mensen van hun nare gevoelens/trauma's, in het verleden opgelopen, af met een snelle en effectieve behandeling zodat men een zonnige toekomst tegemoet kan. Wil je weten of EMDR iets voor jou is? Download mijn gratis e-boek op: www.traumavrijdooremdr.nl

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial