Trauma

Trauma

Heb jij last van bv nachtmerries, irreële angst of stress als gevolg van een schokkende gebeurtenis uit het verleden?  En wil je daar van af? EMDR helpt!

Een trauma is een lichamelijke of psychische verwonding. De lichamelijke verwondingen worden in het ziekenhuis behandeld (bv botbreuk na een ongeluk) maar psychische verwondingen zijn ingewikkelder.
Een trauma kan ontstaan na een heftige of schokkende gebeurtenis zoals een aanranding, een ongeluk, een brand maar ook na pesterijen of een kwetsende uitspraak van een geliefd persoon.
Daardoor kunnen er klachten ontstaan zoals flashbacks, nachtmerries, indringende herinneringen, irreële angst en stress. En een traumatische gebeurtenis kan ook de oorzaak zijn van specifieke angsten of fobieën zoals angst voor spinnen, claustrofobie, hoogtevrees.

Wanneer is het een trauma?

Wanneer de klachten als gevolg van de gebeurtenis niet binnen 1-4 weken sterk verminderen of zelfs verdwijnen, dan spreken we van een trauma. De eerste 4 weken kan men last hebben van herbelevingen, slecht slapen, veel dromen, wat normaal is. Het dagelijks leven weer oppakken en erkenning en steun van vrienden en familie is heel belangrijk voor de verwerking van de gebeurtenis. Het brein heeft een zelf herstellend vermogen maar blijf er niet te lang mee lopen! Men zegt wel eens dat tijd alle wonden heelt. Maar niets is minder waar! Verdriet slijt met de tijd, een trauma niet! Het gaat net als een ontsteking etteren totdat het op een gegeven moment barst. Met soms een dramatische gebeurtenis.
Na een psychisch trauma kan er zelfs een posttraumatisch stresssyndroom ontstaan.

Eén van de behandelmethoden voor enkelvoudige trauma’s en PTSS is EMDR. Door de betrekkelijk snelle en (ogenschijnlijk) simpele uitvoering, geniet EMDR wel vaak de voorkeur boven wat uitgebreidere, langer durende therapieën. Desondanks ik wil je wel het advies geven om je vooraf goed voor te laten lichten over de diverse mogelijkheden.

Meer info?

Herken jij jezelf in één van de aspecten in het bovenstaande? En vraag je je af of daar wat aan gedaan kan worden?

Bel (06-21162340), mail (Valeria@EMDR-coaching.nl) of vul onderstaand formulier in en ik zal mijn best doen om het zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Volg, deel of like op:
Facebook
LinkedIn
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Twitter
Google+
https://emdr-coaching.nl/trauma/

Over de auteur

Valeria administrator

Valeria is een gecertificeerde EMDR coach. Zij helpt mensen van hun nare gevoelens/trauma's, in het verleden opgelopen, af met een snelle en effectieve behandeling zodat men zonder oude ballast door het leven kan. Zij is tevens: NLP coach / Allround Master Hypnotherapeut / EMDR en IEMT Practitioner / mBit coach

Geef een reactie

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial