Waarin onderscheidt zich mijn praktijk van andere?

Waarin onderscheidt zich mijn praktijk van andere?

Ik wil allesbehalve beweren dat mijn werkwijze uniek is, maar er zijn een aantal dingen waarin ik mijn onderscheid. Ervaring leert dat een reguliere behandeling in de gezondheidszorg per uur gaat. Dus na ongeveer 45 minuten kijkt de psycholoog / behandelaar stiekem op de klok want het gesprek moet afgerond worden. De volgende cliënt staat zo voor de deur en er moet nog een verslag geschreven worden.

Meer lezen

Hoeveel behandelingen?

Eén van de meest gestelde vragen is ‘hoeveel behandelingen heb ik nodig’. En mijn vast antwoord is: ik weet het niet.

In het, meestal telefonisch, gesprek vooraf krijg ik wel te horen wat op dat moment het meest dringend is, maar tijdens het intake gesprek komen er vaak nog meer storende gevoelens omhoog. Vaak uit het verre verleden.

Meer lezen

Nieuwe gewoonte aanleren

Wanneer wij geboren worden, dan komen wij blanco deze wereld in (of niet volgens sommigen maar dat is een andere mening). Wij leren de eerste jaren door te kijken en na te doen. Wanneer we wat ouder zijn, dan luisteren we naar onze ouders en later naar onze leraren. En nog later leren we ook veel dingen op straat, werkvloer, vriendenkring enz. En niet alles is positief of in ons voordeel. Soms moeten we weer dingen afleren en dat is altijd moeilijker. Beginnen met roken is veel makkelijker dan stoppen met roken! Maar het kan wel! Alleen je moet er geduld voor opbrengen en doorzetten!

Meer lezen

Waarom je zorgen maken?

‘Pluk de dag’

Ik was vroeger iemand die zich overal druk om maakte, overal zorgen over maakte. En ik kan je vertellen dat dat heel erg vermoeiend was.
Daar kwam verandering in tijdens mijn scheiding. Een van de lessen die ik toen geleerd heb, is om mijn energie niet te verspillen aan nutteloze zaken. Nutteloze zaken zoals mij af te vragen waarom iemand iets doet, dingen willen begrijpen en verwachten dat iedereen eerlijk is en dezelfde normen en waarden heeft als ik.

Meer lezen

Gratis Regenboog waterval meditatie

De meesten van ons leiden tegenwoordig een hectisch leven. Hard werken, zorgen voor onze kinderen, een huishouden en achter alles aanlopen want we willen vooral niks missen. Velen van ons vergeten om goed voor zichzelf te zorgen, gezond eten, meer bewegen, tijd te nemen om bij te komen en op te laden. We zitten s avonds voor de tv, of achter een pc scherm bij te komen, maar ondertussen vinden we nog steeds geen rust. En iedereen kan wel eens tijdens drukke dagen wat rust gebruiken. Een pas op de plaats maken en even bijkomen. Er zijn mensen die weten hoe ze dat moeten doen, en er zijn mensen die wat hulp nodig hebben.

Meer lezen

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial