Eén van de meest gestelde vragen die ik krijg is: hoeveel behandelingen heb ik nodig?
En mijn antwoord is steevast: ik weet het niet.

Want wanneer iemand mailt om te vragen of ik ze kan helpen met een trauma of een angststoornis, benoemen ze meestal één probleem. Tijdens het gesprek aan de telefoon krijg ik vaak al wat meer te horen en regelmatig ook een bijkomend probleem. En tijdens de eerste afspraak komen details en soms nog meer gebeurtenissen uit het verleden naar boven.

Iedereen is anders

Daarnaast is iedereen anders, mensen reageren anders en dat is niet van tevoren in te schatten. Mensen die graag geholpen willen worden en meewerken, oftewel mij volgen en doen wat ik zeg hebben betere resultaten dan mensen met een sterk analytische geest die tijdens de behandeling aan allerlei andere dingen denken zoals: ‘Zou dit echt werken? Zo ja hoe dan? Wat vreemd allemaal’ enz.

Hoeveel behandelingen?

Wat ik wel kan aangeven is: voor een simpele klacht zijn vaak 2 à 3 behandelingen genoeg. Als er meer dingen spelen, dan meer. Maar het is meestal binnen een aantal behandelingen verwerkt en je hoeft niet maanden of nog erger, jaaaaaren, behandeld te worden. Het is wel zo dat dit per klacht geldt.

Kort trauma traject

Ik begin daarom altijd met 3 behandelingen en daarna kijken we samen verder. Want wanneer iemand al langere tijd, 6 maanden, 3 jaar of 10 jaar ergens mee loopt, dan is dat zeker niet op te lossen in één behandeling. Met 3 behandelingen zijn de resultaten veel beter en regelmatig worden er sessies bijgeboekt om iets grondig aan te pakken en helemaal te verwerken.

Mijn doel als traumacoach is om mensen te helpen die in het heden emotioneel last hebben van gebeurtenissen uit het verleden, om dit te verwerken zodat ze weer in vrijheid kunnen leven, zich weer vrij kunnen voelen.

Kan ik jou ook daarmee helpen?

Laat een bericht achter: contact.