EMDR online

Gepubliceerd door Valeria op

EMDR wordt als traumabehandeling steeds meer bekend, er wordt over geschreven, er wordt over gesproken. En de meeste verhalen zijn positief tot heel positief. Bij velen wordt een maximaal resultaat bereikt, zijn hebben geen last meer van de gevolgen van de traumatische gebeurtenis. En velen ondervinden aanzienlijke verbetering in de situatie. En ja, zo een enkele keer komt het ook wel voor dat het bij iemand niet helpt.

Onderstaand stuk is geschreven door Boukje Wiersma, journaliste die zelf EMDR ondergaan heeft, met mooi resultaat. Ze is een fan!

Ze schrijft over mensen die EMDR ondergaan hebben, over hun ervaring, over de behandelingen en resultaten ervan! Ik mocht feedback geven en dat heb ik graag gedaan.

Het mooie van dit stuk is dat het beschrijft hoe divers de behandelingen kunnen zijn, iedere therapeut heeft toch een eigen stijl, en dat het ook voor diverse problemen ingezet kan worden.

Oorzaak aanpakken

Ben je overvallen op straat, durf je niet meer te vliegen, durf je de lift niet meer in? Ben je bang voor vogels, spinnen? Durf je de straat niet meer op? Heb je geen vertrouwen in de medemens of durf je geen relatie meer aan? Wil je geen seks of juist te veel seks? En nog veel meer! Dit zijn allemaal gevolgen van een traumatische gebeurtenis uit het verleden!

Het feit dat EMDR niet alleen bij trauma’s maar ook bij andere problemen ingezet wordt is omdat EMDR de oorzaak aanpakt. Iedereen die een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt, hoe klein ook, kan baat hebben bij EMDR.

Maar ook wanneer jij op 55 jarige leeftijd nog pijn ondervindt van de opmerking van je moeder van 25 jaar geleden, dat ze jou niet gewild heeft (terwijl je weet dat ze bedoelde dat je ‘niet gepland’ was), ook dan kan EMDR ingezet worden! Want woorden doen ook zeer!

Dus zit jij ergens mee, met pijn uit het verleden, weet dat er wat aan gedaan kan worden. Hoe gaaf is dat! Kan je je voorstellen dat je zonder die negatieve, pijnlijke gevoelens of angsten weer door het leven kan gaan?

Bel of mail voor info of om te bespreken hoe EMDR jou kan helpen!

06-21162340

Valeria@EMDR-coaching.nl

Volg, deel of like op:

Valeria

Ik werk als gecertificeerde EMDR trauma coach. Ik help mensen van hun nare gevoelens/trauma's, in het verleden opgelopen, af met een snelle en effectieve behandeling zodat men een zonnige toekomst tegemoet kan. Wil je weten of EMDR iets voor jou is? Download mijn gratis e-boek op: www.traumavrijdooremdr.nl

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial