EMDR in het nieuws

NOS artikel

EMDR is door een redelijk ‘simpel’ protocol ook, maar vooral geschikt voor kinderen! Dat is nu zelfs in Nederland doorgedrongen.
Het is een redelijk goed artikel. Het is alleen jammer dat er gesteld wordt dat die vingerbewegingen voor ‘de afleiding’ zijn. Niets is minder waar!
En als laatste wordt gesteld dat ze nu pas ‘echt goed bewijs’ hebben dat het werkt. Daar bedoelen ze de Nederlandse medische wereld want EMDR is al in 1989 ‘ontdekt’ en sindsdien is het ruimschoots bewezen dat het goed werk.
En dat is dan ook waarmee ik wil afsluiten:
HET WERKT!
Dus blijf niet te lang met een trauma rondlopen maar maak een afspraak en laat je behandelen. Je toekomst ziet er dan gelijk stukken beter uit, zeker bij zulke jonge kinderen!

https://nos.nl/artikel/2181358-kinderen-binnen-een-paar-uur-van-trauma-af-met-emdr.html

 

Onderzoek RadboudUMC

Er wordt nog dagelijks onderzoek gedaan naar de werking van EMDR. En er zijn al diverse verklaringen gevonden. Onderstaand is er één van.
Persoonlijk vind ik het feit dat ze allemaal bevestigen dat EMDR goede resultaten levert, veel belangrijker!

http://www.blikopnieuws.nl/gezondheid/253056/oogbewegingen-doen-stressvolle-gebeurtenissen-vergeten.html

 

 

Nu.nl – ‘PTSS bij kinderen binnen paar uur succesvol te behandelen’

“EMDR en schrijftherapie waren even effectief in het verminderen van posttraumatische stressreacties, angst- en depressieve klachten en gedragsproblemen”, zegt De Roos. “Bovendien bleek dat de benodigde behandeltijd kort is en daardoor veel minder kostbaar.”

De onderzoekers hielden met een stopwatch de duur van de traumabehandelingen bij. Daaruit kwam naar voren dat bij EMDR het effect sneller werd bereikt (gemiddeld in 2 uur en 20 minuten) dan met schrijftherapie (gemiddeld 3 uur en 47 minuten). “Het allerbelangrijkst is dat de resultaten blijvend waren, zo wees de follow-upmeting na een jaar na behandeling uit”, aldus De Roos.

https://www.nu.nl/gezondheid/4804380/ptss-bij-kinderen-binnen-paar-uur-succesvol-behandelen.html

 

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial