Clubhouse

Gepubliceerd door Valeria op

Wat dat is? Dat is een nieuw platform naast Facebook, Instagram en alle andere platformen. Je vraagt je wellicht af ‘is dat wel nodig weer, nog meer apps er bij’? Dat dacht ik in ieder geval toen ik er van hoorde. Maar ik heb mij toch wel aangemeld en heb even gekeken of het wat is.

Wel, het is interessant!

Het is alleen audio! Je kan elkaar horen. En het grote voordeel boven andere media is dat mensen mee kunnen praten. Als je iets wilt zeggen of wilt vragen, dan steek je je hand op en je wordt op het podium toegalaten en dan kan je jouw vraag stelle.

En zo een room kan over van alles gaan, er is vast wel iets bij wat jij ook leuk vindt. En ja, ik zit er ook op en heb plannen om rooms te hosten (dat is een afgesloten gedeelte waar mensen zich aan kunnen sluiten en mee kunnen praten, maar diegene die de room is begonnen, die bepaalt wie dat mag. Meepraten is overigens niet verplicht, je kan ook alleen luisteren en stilletjes weggaan wanneer jij zelf wilt).

En ik dus besloten om er toch gebruik van te maken, want de eerste vraag die ik in de mail krijg is vaak: kan EMDR mij ook helpen? Want wat ik heb is iets ‘klein’ of ‘uniek’ en ik wil er wel van af, maar weet niet hoe. Dat kan je nu navragen, zonder in details te treden hoor, en zonder dat je ergens aan vast zit, en ik leg dan uit hoe het werkt en wat je er van kan verwachten.

Ik zal ook minstens 2 cases bespreken, totaal anoniem uiteraard! Maar dan kan ik uitleggen, laten  zien hoe EMDR iemand kan helpen en welke problemen er mee behandeld kunnen worden.

Zoals bijvoorbeeld: angst voor naalden. Dat is op dit moment wel een hele lastige om te hebben. Zeker voor mensen die besloten hebben om gevaccineerd te worden, maar door die angst voor naalden heel erg twijfelen. Ik heb dit jaar al twee mensen daarvoor (succesvol) behandeld en wellicht denken nu mensen van: kan dat ook? Jazeker! Dat kan ook.

Dan de andere kant.

Het grote nadeel is dat er heel veel gebeurt en ik moet uitkijken dat ik niet de hele dag van room naar room schuif want dan komt er verder niks uit mijn handen. Want ik plan de meeste dingen in mijn agenda, en als het in mijn agenda staat, dan moet ik het doen. Maar de Clubhouse notificaties blijven komen en vaak moet ik dingen die ik ook leuk vind negeren want er staat iets in mijn agenda wat belangrijk is en gedaan moet worden. Dus ik ben selectief met wat ik bijwoon.

Ben jij al lid? Zoek me op en volg me. Ik ga niet dagelijks iets doen, maar ga proberen om minstens 1x per week een room te hosten waar mensen informatie kunnen krijgen over EMDR, en vragen kunnen stellen over trauma’s en fobieën. Dus heb je vragen, wil je iets weten, kom een keer langs en ik help je verder.

Wees welkom!

Volg, deel of like op:
Categorieën: Info

Valeria

Ik werk als gecertificeerde EMDR trauma coach. Ik help mensen van hun nare gevoelens/trauma's, in het verleden opgelopen, af met een snelle en effectieve behandeling zodat men een zonnige toekomst tegemoet kan. Wil je weten of EMDR iets voor jou is? Download mijn gratis e-boek op: www.traumavrijdooremdr.nl

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial