Angststoornis

Gepubliceerd door Valeria op

Heb je al langer last van irreële angsten en wil je daar makkelijk, snel en blijvend van af? Boek dan een EMDR traject zodat je weer vrijheid kan ervaren!

Angst is eigenlijk niets meer dan één van de gevoelens op het gevoelensspectrum. Het is een nuttig gevoel, het waarschuwt je wanneer je voorzichtig moet zijn.
Echter, wanneer de angst gevoelens niks meer te maken hebben met de omgeving, buiten proporties zijn ten opzichte van de oorspronkelijke gebeurtenis en vooral het dagelijks leven ernstig belemmeren, dan heb je kans dat je een angststoornis ontwikkeld hebt.

Het gaat bij angststoornissen in alle gevallen om serieuze klachten die de kwaliteit van je leven ernstig aantasten.

Een aantal symptomen van angststoornis

Er zijn diverse symptomen die kunnen wijzen op een angststoornis. De meest voorkomen zijn: spanning, depressie, prikkelbaarheid, onrustgevoelens, concentratie problemen, slaapproblemen en vooral angst om weer een aanval te krijgen. Over het algemeen is het ook een combinatie van meerdere gevoelens bij een angststoornis.
Tijdens een aanval kan je ook last hebben van de volgende symptomen: ademnood, zweten trillen, misselijkheid, hyperventilatie, hartkloppingen en dergelijke.

Soorten angststoornissen

Mensen houden er van om overal etiketten op te plakken. Soms vind ik het handig, maar vaker word je in ‘een hokje’ geperst en wordt er niet meer naar het geheel gekeken en gehandeld.

HIER tref je een hele lijst aan met angststoornis/fobie benamingen. Leuk om te lezen, maar nog leuker om te weten dat de meeste met EMDR succesvol te behandelen zijn. Het positieve van EMDR is dat je de oorzaak van je probleem aanpakt en er vindt direct een transformatie plaats die de dagen daarna nog doorwerkt zodat het resultaat nog beter wordt dan gedacht. En het resultaat is blijvend!

Dus, mocht je een angststoornis / paniekaanvallen hebben, hoe graag wil je daar van af? Wat heb je er voor over? Pak dan de telefoon op en bel me voor informatie, of nog beter, een afspraak.

Want je bent het waard!

 

 

Raadpleeg altijd eerst je huisarts voordat je besluit om een afspraak ergens te maken.

Volg, deel of like op:

Valeria

Ik werk als gecertificeerde EMDR trauma coach. Ik help mensen van hun nare gevoelens/trauma's, in het verleden opgelopen, af met een snelle en effectieve behandeling zodat men een zonnige toekomst tegemoet kan. Wil je weten of EMDR iets voor jou is? Download mijn gratis e-boek op: www.traumavrijdooremdr.nl

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial